• Fejfájás!!!

        Legfrissebb cikkek a témában
         
        Gyakori kérdések

        Tisztelt Doktor úr/nő! 1 évvel ezelőtt rettentő fejfájásom volt, egyáltalán nem bírtam aludni. Végül bekerültem a kórházba, és majd 2 hetet töltöttem el a neurológiai osztályon, ahol pseudotumor cerebri-t diagnosztizáltak. Ezek után 'agynyomás-csökkentőt'( huma-zolamide-t) kellett szednem, de attól viszont nem éreztem jól magam, mert az összes mellékhatása jelentkezett rajtam. 3 hónapnyi szedés után abba kellett hagynom, azt mondták felszívódott a tumor. Ezek után enyhült a fejfájásom, de fokozatosan visszatért. Rendszeresen járok kontrollra. de azóta nem találnak semmit, ami ismét a betegségre utalna. Nem tudom mit kezdjek a fejfájásommal, napi 3 liter vizet megiszok, meditálok, alszok eleget( amikor tudok), de semmi sem segít. Gyógyszer-ellenes vagyok, úgyhogy azt nem szívesen szedek, csak ha már nem bírom..Lehet hogy csak a frontokra lettem érzékeny, de szeretnék vmi tanácsot kérni, mit kezdjek a fejfájásommal, mert sajnos e mellett nem megy se a koncentrálás, se semmi..Válaszát előre is köszönöm szépen!

        Dr. Bessenyei Mónika válasza a fejfájás témában

        Kedves Kérdező! Ha tényleg fennáll a pszeudotumor cerebri, akkor ez időszakosan vissza-visszatérő jelleggel okozhatja a fejfájásait. Mivel fiatal, ezért belgyógyászati kivizsgálás mindenképpen szükséges lenne annak érdekében, hogy kizárják olyan társuló, elsősorban hormonális probléma, autoimmun betegség jelenlétét, mely hajlamosít rá. Emellett, ha nem a fenti betegség okozza a fejfájását lehet a háttérben szemészeti probléma, vérszegénység és stressz is. Ezeknek kellene utána járni. Ha ezek kizárhatók, csak a pseudotumor állhat a háttérben. Meg kellene újra próbálni annak megfelelően kezelni.


        Dr. Bessenyei Mónika
        neurológus

        Dr. Bessenyei Mónika

        Kérdés: 2010. augusztus 09., 01:11; Megválaszolva: 2010. augusztus 13., 15:42

      • Kérdések és válaszok a témakörben: