• Rosszullét

        Legfrissebb cikkek a témában
         
        Gyakori kérdések

        Tisztelt Doktor Úr / Doktor Nő! A napokban furcsa (általam eddig nem tapasztalt) rosszullét tört rám. Az aznap reggel teljesen átlagosan telt, ám kora délután azt tapasztaltam, hogy jobb szememre alig látok (első ránézésre az olvasni kívánt szavak kezdőbetűjét láttam csak), ezután éles fejfájás gyötört, majd hányinger. Ez az állapot körülbelül három órán át tartott, majd csillapodott, végül teljesen elmúlt. Szokatlan volt számomra, még nem tapasztaltam ilyet, félek tőle, hogy újra megtörténik. Szeretném megtudni, miért éreztem így magam. Megtisztelő válaszát előre is köszönöm.

        Dr. Bessenyei Mónika válasza a fejfájás témában

        Kedves Kérdező! A leírt tünetei alapján a legvalószínűbb a migrénes fejfájás. Ezt a típusú erős fejfájást megelőzheti látászavar, beszédzavar, végtagzsibbadás, végtagügyetlenség, majd következik az órákig tartó fejfájás hányingerrel, hányással. Mivel ez volt az első ilyen fejfájása érdemes felkeresnie egy neurológiai szakrendelést, ahol a szükséges vizsgálatokat előírhassák pl. Koponya CT. Erre azért van szükség, hogy biztosan kizárják a háttérben álló esetleges egyéb agyi betegséget. Mivel egyébként teljesen panaszmentes, valószínű, hogy migrénről lesz szó.


        Dr. Bessenyei Mónika
        neurológus

        Dr. Bessenyei Mónika

        Kérdés: 2010. augusztus 07., 16:04; Megválaszolva: 2010. augusztus 13., 15:06

      • Kérdések és válaszok a témakörben: