• Fejfájásom lesz a szaunázás után

        Legfrissebb cikkek a témában
         
        Gyakori kérdések

        Üdvözlöm! Régebben sokat szaunáztam, de utána nem volt semmilyen problémám. Mostanában szaunázás után pár órával el kezd fájni a fejem, ami csak gyógyszer bevételére szűnik meg. A vérnyomásom rendben, és szauna után a folyadékpótlással sincs gond, kb. 2 liter vizet iszom. Próbáltam már izotóniás italokat is inni, de ez sem segít. Válaszát előre is köszönöm. Szilvia

        WEBBeteg szakértő válasza a fejfájás témában

        Tisztelt Kérdező!
        Az Önre vonatkozó részletesebb adatok (kor, esetleges egyéb betegségek, gyógyszerszedési szokások stb.) hiányában nehéz mit írni.
        Célszerű lenne esetleg szaunázás után, illetve a fejfájás kezdetekor is megmérni a vérnyomását. A panasz hátterében számos koponyán belüli és kívüli kórfolyamat állhat. Célszerű lenne góckutatást végezni bármilyen krónikus gyulladás kizárására (fogászat, nőgyógyászat, fül-orr-gégészet stb). Felmerülhet valamilyen szívbetegség lehetősége is, a pajzsmirigy túlműködése is fokozott folyadékvesztéshez vezethet ezeken kivűl számos koponyán belüli folyamat (térfoglalás) is okozhatja a tüneteit. Az sem kizárt, hogy a folyadékbevitel mellett nem elégséges a sóbevitel. A fentieket csak azért írtam le, hogy keresse fel a háziorvosát, aki az átvizsgálást el tudja indítani, illetve részletesebb adatok birtokában és egy fizikalis vizsgálatot követően valószínűleg az általam írt lehetőségek nagy részét ki tudja zárni.

        Tisztelettel: Dr. Siró Péter neurológus


        WEBBeteg szerkesztőség

        Kérdés: 2008-06-11 10:44:44; Megválaszolva: 2011. július 29., 14:34

      • Kérdések és válaszok a témakörben: