• Szédülés, tarkótáji fájdalom

        Legfrissebb cikkek a témában
         
        Gyakori kérdések

        Hosszu évek óta kardiológiai kezelés alatt állaok.Napi gyógyszereim:2x2,5mg Concor, 2x1ModuxinMR,reggel 1 amilorid,3x0,5mg xanax,2x1 bilobil forte, és néha MagneB6. Vérnyomásom általában 12070, néha nagyritkán kiugró 160/90, vagy általában reggelente92/58.Az ultrahang vizsgálat megállapitása szerint a balkamra billentyü visszaereszt.Havonta három-négy napig előfordul,hogy rendkivúl gyengének érzem magamat és majdnem állandóan szédülésem,bizonytalan járásom, és fejfájásom van.Kérem T.Doktornő szives válaszát, hogy mi okozhatja ezeket a tüneteket,lehet-e valamelyik gyógyszer  mellékhatása,vagy valami más.Az időjárási frontokat is erősen érzem.

         

         

        Szives válaszát várva Köszönettel S.L.

        WEBBeteg szakértő válasza a szédülés témában

        Kedves kérdező!


        A Concor, Amilorid csökkentheti a vérnyomást, emiatt előfordulhat szédülés, de a panaszok alapján felmerül vérnyomáskiugrás lehetősége is. Érdemes lenne (különös tekintettel a panaszos napokra) vérnyomásnaplót vezetni, mivel elképzelhető, hogy a gyógyszerek módosítására lesz szükség. Szédülés, fejfájás hátterében a nyaki gerinc betegsége is állhat, illetve nyaki érszűkület is okozhat ilyen panaszokat, ezért ideggyógyászati kivizsgálás is szóba jön.

         

        Üdvözlettel: Dr. Bene Orsolya



        PharmaPlaza

        Kérdés: 2009-07-01 13:17:54; Megválaszolva: 2009. július 01., 13:17

        Tudjon meg többet: szédülés
      • Kérdések és válaszok a témakörben:
        Kedves Doktornő! Azzal a problémával fordulok önhöz, hogy 4 hónappal ezelőtt kezdődött egy nagyon erős fejfájás, ami a 4 hónap alatt talán 3 vagy 4 napot szünetelt. 1 hét után orvoshoz fordultam, ahol minden eredményem negatív lett (...
        Jónapot Kìvànok. 20 éves vagyok, 2-3 éve rengeteget fáj a fejem. Eddig elég stresszes az életem szintén pàr éve. A fülünk fölött van két kézzel tapintható kemény pont. 1-2 hónapja a jobb fülem mögött ez a pont bekeményedik és...
        Tisztelt Doktornő! Az elmúlt pár hónapban gyakran tapasztalok fejfájást, ennek területe igen változó, nem tudnám behatárolni. A fejfájás napok száma hetente 3-4 is lehet, viszont a fejfájás egyáltalán nem erős: legtöbbször...
        Kedves Dr. Szappanos Zsuzsanna! Ez volt az előző kérdésem (http://www.webbeteg.hu/orvos-valaszol/fejfajas_migren/150881) Ugyanúgy ma arra keltem hogy a halántékomnál elkezdett fájni abban a pontban a fejem. Elgondolkodtam mitől lehet. Fogfájás?...
        Jónapot kívánok! A mai nap reggel, hirtelen kialakult egy erős fejfájásom a fejem jobb oldalán a halántékomnál. Kb 10 percig tartott, próbáltam visszaaludni és arra lettem figyelmes hogy spontán elmúlt. Ez ugye nem egy TIA volt? 20 éves...
        Tisztelt Dr nő! Lányom 19 éves fejfájása miatt Mr vizsgálaton voltunk. A jobb sinus maxillaris területen a mediális falon 5 mm -es T2 jelintenzitású képlet látszik. Vélemény: Intracranális kóros MR...
        Tisztelt Hölgyem/Uram! Ma reggel miután hirtelen lehajoltam majd felállram arra lettem figyelmes, hogy nagyon gyorsan elkezdett szinte ömleni az orromból valami vízszerű váladék. Nem jött sok és már kb egy ève is előfordult ez velem 2x egy nap...
        Tisztelt Doktorno Par honapja ugy erzem hogy mindenem faj ,az izmaim a csontjaim a gyomrom sokszor van hasmenesem egy eve egyre ritkabban jon meg faj a szex mintha lenne ott bent valami,lett egy auras migrenem ami legalabb havonta egyszer jelentkezik,a...
        Tisztelt Doktornő! Mindig is fejfájós voltam, volt olyan időszak, hogy hónapokig mindennap fájt a fejem a felkeléstől a lefekvésig. Mivel gyógyszert csak a legvégső esetben vettem be eléggé kínzó volt. Elküldtek neurológiára, ahol...
        Nagyon faj a fejem barhova nyulok nagyon erzekeny de leginkab a fejem tetejen van egy nagy horbadas es az nagyon faj es erzekeny mitol lehet ez vagy mi okoza elore is koszonom