• Rosszullét (folytatás)

        Legfrissebb cikkek a témában
         
        Gyakori kérdések

        Kedves Dr Bessenyei Mónika!

        Köszönöm a gyors válszát, ezúton megpróbálom bővebben kifejteni a problémámat.

        Ez a szédülés már gyermekkorom óta kísér. Többféle verziója is létezik: van, amikor "forog körülöttem az egész világ", nem vagyok képes felfelé nézni, különben összeesnék. Máskor pedig darabosan mozgatom a végtagjaimat, olykor még hányingerem is van, de a rosszullétek nagyon ritka esetben végződnek hányással és van amikor a tünetek együtt jelentkeznek. Részt vettem eddig neurológiai vizsgálaton, vérnyomás és vércukor vizsgálaton, továbbá, mint az előző levelemben említettem a koponya MRI vizsgálaton, "természetesen" minden leletem negatív volt, nem találtak kóros elváltozást. Gerinc MRI vizsgálaton még nem vettem részt, amennyiben lehetséges, kérek beutalót,aminek eredményéről szintén tájékoztatni fogom

        WEBBeteg szakértő válasza a szédülés témában

        Kedves Kérdező!
         
        Ha még nem történt egy vestibularis vizsgálat mindenképpen célszerű lenne (Fülészeten végzik), hogy nem-e csak "egyszerűen" a fülben lévő egyensúlyozó szerv túlérzékenysége okozza a panaszát. Ha még mindig gyermek lenne, akkor azt mondanám rá migrén equivalens, azaz egy migrénhez hasonló kórkép, melyre a rohamokban jelentkező szédülés jellemző. Lehetne migrén bevezető tünete is, ha erős fejfájás követné, de Ön ilyet nem írt le. Még egy dolgot tudok elképzelni, ami egyfajta epilepszia típus, ami szintén járhat az Önével megegyező érzettel. EEG vizsgálat ha még nem történt szintén célszerű lenne, vagy ha már történt, annak ismétlése.
         

        Üdvözlettel: Dr. Bessenyei Mónika, neurológus


        WEBBeteg Szakértő
        Orvos

         WEBBeteg Szakértő

        Kérdés: 2009-06-03 18:15:20; Megválaszolva: 2011. október 05., 08:35

      • Kérdések és válaszok a témakörben:

      • Hirdetések
      • Partnereink hírei
        Gyakorisága a kor előrehaladtával nő, de bármely életkorban kialakulhat.
        Tekintse meg infografikánkat, és tudjon meg többet az ajakherpeszről!
      • Hirdetések
      • Infografika és videó