• Gyermekkorom óta fejfájós vagyok

        Legfrissebb cikkek a témában
         
        Gyakori kérdések

        Tisztelt Doktor Úr/Nő! Kb. 10 éves koromtól fogva havi, heti sőt néha napi rendszerességgel tör rám erős fejfájás. Immár 19 éves vagyok. Maga a fájdalom pontos helyét nehezen tudnám meghatározni, van hogy elöl érzem, máskor viszont a fejem hátulsó része az érzékenyebb. A kiváltó ok főkent ahogyan észrevettem az, ha esős, felhős az időjárás, vagy ha esetleg a délelőtt folyamán valamilyen erősebb fizikai igénybevételnek vetem alá magam (aktívan sportolok, a délelőtti edzések, vagy ház körüli munka, testnevelés óra, futás a busz után stb). Ezen okoktól függetlenül is alakult már ki. A fájdalom ezek után érződik, elsőnek enyhe, nyomasztó érzés és kicsi fájdalom, majd a nap folyamán folyamatosan erősödő, s végül a nap végére erős. Előfordult hogy a szemem is megfájdult, vagy hogy enyhén szédültem (ez gyakoribb) Általában segít az, ha lefekszem és alszok pár órácskát, vagy orvosságot veszek be.. Ezek után azonban még mindíg érzem hogy "ott van", gyenge fájdalomként. Voltam a panaszommal a háziorvosnál, de gyakorlatilag a "gyakori" és "fejfájás" szóra félbeszakított, és felírt egy erősebb fájdalomcsillapítót menjek Isten hírével. Azt mondta hogy Migrénes fájdalom, semit se tehet, egyek tablettát. Ha így van, mit lehet ez ellen mgéis tenni? Általában egész napomat elrontja ez az egész, bár néha hónapokig elő se jön, máskor akár egy héten többször is. Válaszát előre is köszönöm.

        WEBBeteg szakértő válasza a fejfájás témában

        Kedves Kérdező!
         
        A leírása alapján én egyértelműen nem mondanám rá a fejfájására, hogy migrénes, mert nem írta hogy az erősebb fény vagy hang kerülése jellemző a fejfájás alatt, hogy hányingere van, és a fejfájás jellegét sem írta meg. A migrénes fejfájás felnőttkorban ritkán nem halántéktáji. A fizikai aktivitás ronthatja a már fennálló fejfájást migrén esetén, de nem jellemző, hogy az váltaná ki. Mindenképpen érdemes lenne egy fejfájás szakrendelést felkeresnie, hogy kivizsgálják és a megfelelő terápiát megkaphassa rá. ha mégis migrénről van szó, nagyon jó akut speciális fájdalomcsillapítók vannak ma már forgalomban illetve a migrén megelőző kezelése is egyre jobb. Kérjen beutalót a háziorvosától.

        Üdvözlettel: Dr. Bessenyei Mónika, neurológus


        WEBBeteg Szakértő
        Orvos

         WEBBeteg Szakértő

        Kérdés: 2009-05-31 16:46:30; Megválaszolva: 2011. október 04., 14:34

      • Kérdések és válaszok a témakörben: