• Fejfájás és fogamzásgátlás.

        Legfrissebb cikkek a témában
         
        Gyakori kérdések

        Tisztelt Webbeteg!Migrénes fejfájásom van,ami általában a havi vérzésem körül jelentkezik.(hányok,és jobb oldali a fájdalom).Huma-pronolt kaptam megelőzőnek,ha ez nem segít akkor pedig Relpaxot szedek.6 éve volt egy balesetem.(a baleset előtt nem volt migrénem) Lehet-e az ok a műtét alatti altatás?És milyen megelőző kúrát tudna ajánlani.Lenne még egy kérdésem,Yadine fogamzásgátlót szedtem eddig,de az orvos szerint ez is kiválthatja a migrént ezért letettem,és szeretném megtudni,hogy Ön szerint melyik a legbiztonságosabb hormonmentes fogamzásgátló. Segítségét köszönöm!

        WEBBeteg szakértő válasza a migrén, fogamzásgátlás témában

        Kedves Kérdező!
         
        Nem valószínű, hogy a migrén és a baleset között összefüggés van. A hormonális fogamzásgátlók sajnos mindegyike provokálhat migrént. Azt, hogy melyik lesz jó Önnek, sajnos előre nem megmondható. Olyat kell választani, amelyiknek az ösztrogén tartalma kevesebb, ez ügyben konzultáljon a nőgyógyászával. A megelőző kezelése megfelelő, én még talán javasolnám hozzá a Huma-Zolamidot, menses előtt 4 npig és a menses alatt, utána elhagyható.

        Üdvözlettel: Dr. Bessenyei Mónika, neurológus


        WEBBeteg Szakértő
        Orvos

         WEBBeteg Szakértő

        Kérdés: 2009-04-10 11:52:05; Megválaszolva: 2011. szeptember 23., 12:13

      • Kérdések és válaszok a témakörben:
        Tisztelt Dr.úr/nő Körülbelül másfél hete hirtelen keltem fel az ágyból emiatt rettenetesen szédültem és reszkettem. A reszketésem még aznap elmúlt; a szedülésem is enyhült de nem múlt el. Mikor ülök akkor a legrosszabb; mintha jóbbra...

      • Hirdetések
      • Partnereink hírei
      • Hirdetések
      • Infografika és videó