• Sűrűsödő migrénes rohamok

        Legfrissebb cikkek a témában
         
        Gyakori kérdések

        Tisztelt Doktor Nő/Úr!

        10-12 éve gyötörnek migrénes rohamok. Már naplót is vezetek de sajnos nincs vagy legalább is Én nem találok összefüggést a rohamok kiváltó okait keresve.Minden alkalommal látászavarral, látótérkieséssel kezdődik 20-30 perc után visszatér a látásom majd 20-30 perc elteltével elkezd zsibbadni a kezem átmegy a számra , nyelvemre,  légcsövemre majd a lábam következik. Erősebb rohamok esetén beszédzavart illetve tudat vesztést  is okoz. Majd később természetesen jön a bal oldali elviselhetetlen fejfájás. A rohamoktól való félelmem pánikbetegség kialakulását eredményezte, nem mertem közlekedni egyedül maradni folyamatos pánikrohamaim voltak. Minden esetben amikor ügyeleten kötöttem ki szó szerint hülyének néztek ami nagyon megalázó volt. Pánikbetegségemet számomra megnyugtató módon reggel1/2 0,5mg-os Xanas este 1/2 10-mg cipralex szedésével nagyon jól kezelem közben a migrénes rohamaim is évi 4-5-re csökkentek. 2008 decemberéig azóta ugyan is havonta követik egymást. és ismét félek elindulni félek az újabb rohamoktól mit tehetnék. kérem szíves válaszát köszönettel. betti

        WEBBeteg szakértő válasza a migrén témában

        Kedves Betti!

        Nem tudom korábban részesült-e már megelőző kezelésben. Manapság már vannak olyan gyógyszerek, melyek időszakos szedésével csökkenthető a migrénes rohamok gyakorisága. Sajnos maga ellen a migrénes roham ellen  másképpen tenni nem lehet, ha nem ismertek a kiváló tényezők, melyek esetleges kerülésével szintén mérsékelhető a számuk. A kínzó fejfájás ellen vannak speciális készítmények, melyeket ideggyógyász tud Önnek javasolni. Ezek a fejfájást rövid idő alatt képesek mérsékleni vagy megszüntetni, de az aura ellen nem hatnak, sőt az aura szakaszában nem is szedhetők. Keressen fel egy ideggyógyászati szakrendelést, ha lehetőség van rá fejfájás szakrendelést, ahol tudják javasolni a megfelelő készítményt. Addig is próbáljon meg Magne B6 vitamint szedni, vagy gyógynövényboltban, patikában margitvirág tartalmú készítményt beszerezni.
        Mindenekelőtt nyugodjon meg, a stressz fontos provokáló tényező.

        Ödvözlettel:   Dr. Bessenyei Mónika                                  


        WEBBeteg szerkesztőség
        Orvos

         WEBBeteg Szakértő

        Kérdés: 2009-02-23 18:07:33; Megválaszolva: 2011. szeptember 08., 10:37

      • Kérdések és válaszok a témakörben:
        Jó estét! Fiatal lány vagyok,viszont eléggé aggaszt a napok óta tartó fejfájásom. Elöljáróban annyit,hogy múlthéten elkaptam egy nagyon csúnya hasmenéses vírust amiben igen legyengültem és elkezdtem szedni egy Sumetrolim nevű...
        Tisztelt orvos szakértő szeretném közölni hogy hivatásos gépkocsi vezető vagyok és másod állásban zenei vállalkozó vagyis minden hétvégén kisseb nagyobb rendezvényeim vannak történt egyszer rosszul lettem végig hánytam a rendezvényt...
        Aggódó nagymamaként kérem a segítségét Doktornő!Kisunokám 8 éves, nemrég a koponya 2 ír.felvételén a következők szerepelnek. ,,Az oldalirányú felvételen az impressiones digitatae kifejezettebb az os frontale aquamaja kifejezettebben...
        Évek óta van migrénes fejfájásom. Nem küldtek el vizsgálatokra, mert örököltem. A fogamzásgátló a rohamokat gyorsuítja fel szerintük csak, de nem befolyásolja. Heti 2-3alkalommal van görcsös fejfájásom, hogy nem bírok felkelni se.Úgy...
        Már három hete fájnak a kezeim (váll,könyék,kéz és kézujjak) és egyaránt a lábaim is ,a talpaimmal kezdődött majd folytatódott a térdeimmel.Igaz ez más betegségre utal viszont ma éjjel a halántékomnál erősen fájt a fejem egy-két...
        Kedves Dr. Kerekes Éva, Már 1 1/2 éve nem múló fejfájástól szenvedek. A fejfájás tarkó és nyak tájékon égető, nem lüktető, sem nem nyomó (talán kissé, nehéz leírni), néha ráhúzódik a halántékokra is illetve mindkét szemere,...
        Tisztelt Doktornő, 13 éves fiamnak kb egy évvel ezelőtt volt szikralátás után fejfájása, ami gyógyszer hatására elmúlt. Jelenleg sűrűbben jönnek a tünetek, akár 2 hetente is előfordul, hogy szemészeti tünet előzi meg a fejfájást, ami...
        Kedves Doktornő! Július 24 óta, majdnem 2 hónapja fáj a fejem. Bal oldalon homlok és halánték tájékán lüktető, feszítő fejfájást érzek. Az első nap fejfájással ébredtem, ami 1 hétig folyamatosan tartott. Utána néhány napra...
        Ma reggel arra ébredtem hogy nagyon szédülök és a fejem is fáj.. És azóta is folyamatosan érzem.
        Tisztelt Weborvos! Fejfájás miatt jártam neurologiai szakrendelésen.Mr vizsgálatot kértek aminek a következő lett az eredménye. Sagittalis sikú T1 FSE súlyozott,axialis sikú T2 súlyozott,protodenzitású,3D SWAN és DWI valamint coronalis sikú...