• Migrén?

        Legfrissebb cikkek a témában
         
        Gyakori kérdések

        Tisztelt Doktor Úr/Nő!

        Eleve fejfájós vagyok,de 2 éve kezdődtek az erősebb fejfájások.Amikor fájt a fejem a fekvésen kívül nem tudtam mást csinálni,a bevett gyógyszer órákra rá kezdett mindig hatni,mire kezdett "csitulni" a fejfájás, megjelent a kéz és lábfej kihülése,elkezdtem nagyon fázni.Hírtelen jövő fejfájás volt,és mire kitombolta magát alvásra volt csak erőm.Ez kb 2 havonta történt meg.Körülbelül fél éve,3/4 éve ez a fejfájás megváltozott abból a szempontból,hogy hányással is jár.Hírtelen jön,leginkább onnan is érzem meg,hogy beszéd zavarral jár.Miután már 2 órája szenvedek,mert a gyógyszer nem használ,próbáltam már az összeset ami fejfájásra van,akkor jön a hányás.Utána sokkal jobb,akkor már a fejfájásom is múlik,ilyenkor szoktam bevenni még egy másik fajta gyógyszert,hogy a hatóanyaga más legyen,mint amit előtte bevettem,és pár perc alatt teljesen elmúlik az a szőrnyű fejfájás.Havonta-2 havonta van,változó.Mindig figyeltem,hogy hátha olyat eszek,ami kiválthatja,de nem.Mit tehetnék,hogy ne szenvedjek több órán át?Van vmilyen gyógyszer,ami segítene?Vagy mit tehetnék?Orvosnál még nem voltam.Kiskoromba volt ilyen fejfájós problémám,amikor hosszú ideig egyfolytában fájt a fejem,akkor voltam mindenféle vizsgálaton,CT,stb,és semmit nem találtak.

        Előre is köszönöm a válaszát!

        Egy 21 éves lány

        WEBBeteg szakértő válasza a migrén témában

        Kedves Kérdező!

        Nagy valószínűséggel migrénes fejfájása lesz. Ha még ezek a tünetek is jelentkeznek azokon kívül, amiket Ön leírt, akkor szinte biztos: erősebb hang vagy fény kerülése, fizikai aktivitás által fokozódó fejfájás, féloldali, halántéktáji, görcsös vagy lüktető jellegű.
        Érdemes lenne fejfájás szakrendelést, vagy ha ez nincs a közelben általános ideggyógyászati szakrendelést felkeresnie, hogy a megfelelő gyógyszert javasolhassák Önnek. A migrénes fejfájás esetén a fájdalom kezdetétől minél hamarabb bevett, a szokásos adagnál nagyobb adag pl 2 tabl. általános fájdalomcsillapító bevétele megpróbálható. Vannak már olyan speciális gyógyszerek, melyeket direkt migrénes fejfájásra fejlesztettek ki, és a többi fájdalomcsillapítóval ellentétben hamar megszünteti a fejfájást (triptánok). Ezt csak ideggyógyász javaslatára kaphatja meg.

        Üdvözlettel:   Dr. Bessenyei Mónika


        WEBBeteg szerkesztőség
        Orvos

         WEBBeteg Szakértő

        Kérdés: 2009-02-11 22:35:24; Megválaszolva: 2011. szeptember 05., 10:12

      • Kérdések és válaszok a témakörben:

      • Hirdetések
      • Partnereink hírei
        Tekintse meg infografikánkat, és tudjon meg többet az ajakherpeszről!
      • Hirdetések
      • Infografika és videó