• Mi baj lehet a szememmel?

        Legfrissebb cikkek a témában
         
        Gyakori kérdések

        tisztelt webdoktor/nö.a látásom tökéletes,kivéve mikor kijön a migrénem mert akkor egyik szememre nem szoktam látni v csak fél oráig homályosan látok.vérnyomásom is tökéletes,baj csak a sulyommal van joval kövérebb vagyok mint kellene.nem is ez a lényegesebb,hanem az h sokszor van h mindennap piros a szemfehérjém,hol piros folt van rajta hol meg hajszáleres.nem viszket,de akad h néha ugy érzem h száraz.mitöl lehet?válaszát elöre is köszönöm

        WEBBeteg szakértő válasza a látászavar témában

        Kedves Kérdező!

        A migrén tünetei között szerepelhet a látáselhomályosulás, látászavar. Ennek oka, hogy a fejfájást megelőzően az agyi erek különböző kémiai hatásokra összehúzódnak, ezáltal annak az agyterületnek a funkcióját átmenti időre blokkolják. Ne ijedjen meg, ez, mint ahogyan Ön is tapasztalja 1 órán belül megszünik. A szemszárazság problémája lehet a csökkent könnytermelés miatt vagy pedig a szem fokozott fáradása miatt, melyet fel nem ismert és nem korrigált látásromlásoknál szoktunk tapasztalni. Ez teljesen független a fentebbi problémájától. Menjen el egy szemészeti rendelésre, ahol a látásélességét, könnyelválasztás mértéket be tudják mérni és a megfelelő terápiát javasolni rá. A migrénhez kapcsolódó látásromlást, mely átmeneti sjanos tűrnie kell, együtt kell vele élni.

        Üdvözlettel.   Dr. Bessenyei Mónika                                  


        WEBBeteg szerkesztőség
        Orvos

         WEBBeteg Szakértő

        Kérdés: 2009-02-01 15:57:14; Megválaszolva: 2011. augusztus 29., 07:47

      • Kérdések és válaszok a témakörben: