• Látásromlás-fejfájás-zsibbadás

        Legfrissebb cikkek a témában
         
        Gyakori kérdések

        Tisztelt Doktornő! Férjemnél elég sokat fordul elő, hogy elöször elkezd a látása romlani, majd elkezd fájni a feje, homloktol - tarkoiárnt szuró fájdalmat érez! Erős fefájás!  Majd szája elzsibbad és ez irányul a bal karja végül az ujjai felé!!! Mikor ez abbamarad, akkor a homloka fáj és a szája tompán zsibbad!!! Aggodunk mi lehet az oka, mert csak 29 éves!!!! Valamikor sokáig nemjön elő nála, de van olyan időszak amikor elég sűrűen- egyik pillanatról a másikra! Ez teljesen mindeggy mikor hol vagyunk, van amikor biciklizés közben kapja el, vagy buszon, munkahelyen, nem helyhez kötött! Mielöbbi válaszát várjuk!!! Köszönettel : Decsiné

        WEBBeteg szakértő válasza a migrén témában

        Kedves Decsiné!

        Nagy valószínűséggel a férjének ugynevezett auraval járó migrénje van. Az aura tünetek közé tartozik a látásromlás, a végtagzsibbadás, szájkörüli zsibbadás, majd ezt követi az erős fejfájás. Mindenképpen keressenek fel egy ideggyógyászati szakrendelést, ahol részletesen kivizsgálhatják és kizárhatnak minden más esetleg szóba jöhető betegséget pl. agyi erek fejlődési rendelenessége, agydaganat. A migrén napjainkban korszerű szerekkel már igen jól kezelhető, de ezeket csak ideggyógyász javasolhat a számára.

        Üdvözlettel:

         Dr. Bessenyei Mónika neurológus


        WEBBeteg szerkesztőség
        Orvos

         WEBBeteg Szakértő

        Kérdés: 2009-01-22 16:35:02; Megválaszolva: 2011. augusztus 25., 18:34

      • Kérdések és válaszok a témakörben: