• Zsibbadás,fejfájás

        Legfrissebb cikkek a témában
         
        Gyakori kérdések

        Tisztelt Doktor Úr/Nő! 19 éves lány vagyok.Egy pár hónapja jelentkeztek nálam fejfájásos tünetek,amelyek inkább zsibbadásos jellegűek,és néha érzek erősebb nyilaló fájdalmat.Ritkán mellkasi fájdalmaim vannak,valamint hányingerem.Rengeteg vizsgálaton voltam,mindenem negatív lett.Egyedül egy MRvizsgálatra várok,de valószínű az is negatív lesz,mert az egy évvel ezelőtti leleteim is mind azok.Lassan már kezdem én is elhinni magamról,hogy pánikbeteg vagyok,viszont a fizikai panaszaim továbbra is aggasztanak,mivel reggeltől estig végigkísérnek,sőt estére olykor felerősödnek.Egyedül "akkor jó" amikor alszom.Az lenne a kérdésem,hogy valóban pánikbetegségben szenvedek-e,vagy a fogamzásgátló okozhat-e ilyen jellegű tüneteket?3 éve szedem és időnként voltak fejfájásos panaszaim,de iylen jellegű tüneteim még nem.Egy neurológus rámijesztett azzal,hogy a fejfájósoknak nem ajánlott fogamzásgátlót szedniük,mert növelheti a trombózis veszélyét.Azt is tudom,hogy a fogamzásgátló tabletták az erekre sincsenek jó hatással,ezért is félek.Honnan lehetek biztos abban,hogy nem a gyógyszer szedése miatt vannak ezek a tüneteim? Előre is köszönöm válaszát!

        WEBBeteg szakértő válasza a fejfájás témában

        Kedves Kérdező!

        Abból amit leír sajnos nem tudom Önnek megmondani, hogy mitől fáj a feje. Nem ismerem pontosan a fejfájása tüneteit, az elkészült vizsgálati eredményeit. Fogamzásgátló tabletta szedéséhez kapcsolódhat fejfájás. Azt, hogy a tabletta okozza-e azt úgy tudja legkönnyebben eldönteni, ha kb. fél évre kihagyja és máshogy próbál védekezni a nem kívánt terhesség ellen. Pánik betegséghez szintén kapcsolódhat fejfájás. Én azt tanácsolom Önnek, hogy bízzon egy kicsit jobban az orvosaiban, próbálja kevésbé görcsösen figyelni önmagát, ne foglalkozzon annyit a testi tüneteivel, próbálja lekötni magát. Higyje el, ha a vizsgálati eredménye negatívak, akkor e kell múlnia a fejfájásának, csak bízzon benne egy kicsit.

        Üdvözlettel: Dr Bessenyei Monika


        WEBBeteg szerkesztőség
        Orvos

         WEBBeteg Szakértő

        Kérdés: 2008-11-24 22:07:57; Megválaszolva: 2011. augusztus 16., 18:13

      • Kérdések és válaszok a témakörben: