• Fájhat a fejem gyógyszertől?

        Legfrissebb cikkek a témában
         
        Gyakori kérdések

        Több mint 5 éve szedem a Novynette nevű fogamzásgátló tablettát. Az elmúlt pár hónapban a 7 gyógyszermentes napon nagyon fáj a fejem. Máskor soha nem fáj ennyire, és ilyenkor nem használ a fejfájás csillapitó sem. A nőgyógyászom azt mondta, akkor lenne baj, ha a gyógyszer szedése közben fájna. Elképzelhető, hogy a gyógyszer miatt van ez?

        WEBBeteg szakértő válasza a fejfájás, gyógyszer témában

        A hormonhatás kiválthat erős fejfájást. Nem tudom, hogy Ön hány éves, és pontosan milyen tünetekkel jár ez a fejfájás, de ha fiatal, akkor felmerül, hogy úgynevezett catamenialis migrén-je lesz, azaz menstruációhoz kapcsolódóan jelentkező migrénes fejfájás.

        Kérje meg nőgyógyászát váltsanak másfajta fogamzásgátló gyógyszerre, sokszor az is segít, valamint keressen fel egy fejfájás szakrendelést is.  Fájdalom esetén Ibuprofen tartalmú gyógyszerből 600 mg-ot, paracetamol tartalmúból 500-1000 mg-ot próbáljon meg bevenni, feküdjön le, aludjon.

        Üdvözlettel: Dr Bessenyei Mónika


        WEBBeteg szerkesztőség
        Orvos

         WEBBeteg Szakértő

        Kérdés: 2008-11-01 21:51:22; Megválaszolva: 2011. augusztus 12., 09:35

      • Kérdések és válaszok a témakörben:
        picit megijedtem mert kutyamra jatekbol ra vicsorogrogtam, es egybol hirtelen bal oldal megfájdult a fejem. Azóta nem fáj (hirtelen jött és ment) de azóta ott folyamatosan érzek nyomást és mikor eszem is megfájdul egy picit. Ez mitől lehet? Mikor a...

      • Hirdetések
      • Partnereink hírei
      • Hirdetések
      • Infografika és videó