• Mik a migrén tünetei?

        Legfrissebb cikkek a témában
         
        Gyakori kérdések

        Kb. 1 éve meghatározhatatlan időközönként erős fejfájással küszködöm. A fájdalom fokozatosan erősödő, idővel hányinger, majd hányás társul hozzá. Semmilyen vény nélküli gyógyszer nem használ fikarcnyit sem, egyedül attól múlik el, ha el tudok aludni egy órácskára. De ez csak nagyon nehezen sikerül az állandó fájdalom és hányás miatt. Nem tudom, mi lehet az oka, még nem találtam semmilyen összefüggést. Mik állhatnak a hátterében?

        WEBBeteg szakértő válasza a migrén, fejfájás, tünet, kezelés témában

        Nagy valószínűséggel migrénnel küszködik. Akkor beszélhetünk az Ön esetében migrénről, ha a már leírt tünetekhez a fejfájás előtt néhány órával vagy egy nappal rossz közérzet, fáradékonyság, a fejfájást közvetlenül megelőzően esetleg szikralátás, beszédzavar, végtagzsibbadás jelentkezik. A fejfájás alatt az erősebb hang vagy fény kerülése szintén fontos tünete a migrénnek.

        A gyógyszertárban kapható fájdalomcsillapítók közül lehet, hogy nem a megfelelőt választotta, vagy nem a megfelelő adagban vette be. Fontos, hogy minél hamarabb a fejfájás kezdetétől számítva vegye be, ez lehet 1000 mg paracetamol, 600 mg ibuprofen vagy 200-300 mg aspirin. Keressen fel mindenképpen egy fejfájás szakrendelést. Ott speciálisabb gyógyszereket is tudnak javasolni, iletve a szükséges vizsgálatokat pl. koponya MR, carotis-doppler, EEG elő tudnák jegyezni.

        Üdvözlettel: Dr. Bessenyei Mónika, neurológus


        WEBBeteg szerkesztőség
        Orvos

         WEBBeteg Szakértő

        Kérdés: 2008-10-22 22:27:00; Megválaszolva: 2011. augusztus 11., 08:27

      • Kérdések és válaszok a témakörben: