• Szikralátás

        Legfrissebb cikkek a témában
         
        Gyakori kérdések

        Tisztelt Doktornő, 13 éves fiamnak kb egy évvel ezelőtt volt szikralátás után fejfájása, ami gyógyszer hatására elmúlt. Jelenleg sűrűbben jönnek a tünetek, akár 2 hetente is előfordul, hogy szemészeti tünet előzi meg a fejfájást, ami egyébként soha nem annyira erős, hogy ne hatna rá a Nurophen vagy az Algophirin. Szemészeten enyhe rövidlátást diagnoztizáltak nála, de nincs elvileg szemészeti ok a fejfájás mögött. Éjszakánként ahogy lefekszik, sajnos az orra eldugul, mert duzzadtabb az orrkagylója - ezt már látta fül-orr -gégész és lézeres beavatkozást javasolt, hogy ne kelljen esténként orrcseppet használni (pl Nasivin hatására kidugul az orra.). Kisebb korában is fejfájós volt, akkor 6 évesen egy CT is készült, az negatív lett, de ilyen szemtünet kíséret csak egy éve jelentkezik, előzi meg a fejfáját. (néha szemtünet nélkül is van fejfájás). Hányinger nem szokott lenni. A házirovos szerint ez migrén, és örüljünk, hogy nem annyira erős, és elmúlik a gyógszer hatására. Ön mit gondol, valóban van migrén, ahol a szemtüneteket követő fejfájás nem túl erős? Vajon ki fogja ezt nőni, esetleg javasolt még valamilyen vizsgálat? Köszönöm a választ előre is. Az anyuka

        Dr. Kerekes Éva válasza a migrén témában

        Tisztelt Érdeklődő! A háziorvosank igaza van, ez egy tipikus migrén. A nemi érés befejeztével (20 éves kor körül) a fejfájása ritkulni fog. Neurológiai vizsgálata indokolt, mert bár panaszai tipikusak, látatlanban felelősségteljes véleményt nem lehet mondani. Panaszmentességet kívánok!


        Dr. Kerekes Éva
        neurológus, gyermekneurológus Tőle szeretnék kérdezni

        Dr. Kerekes Éva

        Kérdés: 2017. szeptember 25., 15:37; Megválaszolva: 2017. szeptember 25., 22:50

      • Kérdések és válaszok a témakörben: