• 2 hónapja tartó fejfájás

        Legfrissebb cikkek a témában
         
        Gyakori kérdések

        Kedves Doktornő! Július 24 óta, majdnem 2 hónapja fáj a fejem. Bal oldalon homlok és halánték tájékán lüktető, feszítő fejfájást érzek. Az első nap fejfájással ébredtem, ami 1 hétig folyamatosan tartott. Utána néhány napra elmúlt, majd keződött előlről, ekkor már kb. 2 hétig tartott. Alváskor sem múlt el, az éjszaka folyamán is felébredtem a fájdalomra, reggel pedig szintén fejfájással keltem. Fájdalomcsillapitók hatására 2-3 órára elmúlt a fájdalom, majd kezdődött előlről. A fájdalom minden nap eleinte viszonylag gyengének tűnt, majd a nap folyamán egyre erősdött. Délutánra már felállni is nehézséget okozott a fájdalomtól, amit ekkor már hányinger is kísért. 1 hónapos fejfájás után a látásommal is problémák adódtak. Balra nézve/balra lefelé/balra felfelé/balra döntött fejjel kettősen láttam, a bal szememben folyamatos nyomást éreztem, de csak úgy, ha mindkét szemem nyitva volt, ha valamelyiket becsuktam (bármelyieket), akkor minden rendben volt. Voltam neurológián, szemészeten, fül orr gégészeten, MR-en (MR, MRA és MRV vizsgálatokon), vérvételen, de minden eredményem jó lett. 5 éve ismert pajzsmirigy alulműködésem van, erre L-Thyroxint szedek, kb. 4 havonta járok kontrollra. Eddig felváltva szedtem egyik nap 100 mg, másik nap 125 mg tablettát. A vérképem alapján most túlműködni kezdett a pajzsmirigyem (TSH 0.256, T4 1.31), így 2 hete módosították a gyógyszer mennyiséget 100 mg-ra. A vérképemben ezen kívül még 3 megjelölt érték van: MCHC 363 g/L, RDW 10.9 fl, CRP 9.6 mg. A neurológian Apranaxot kaptam, ebből napi 2x1-et szedtem 2 hétig. Ebben a 2 hétben megszűnt a fejfájás, az utolsó napokra teljesen elmúlt a látászavar. A gyógyszer abbahagyása után másfél-két nappal újra jelentekzett a fejfájás. A korábbihoz hasonlóan először gyengébben, majd pedig egyre erőteljesebben jelentkezett a fájdalom, bal oldalon homlok és halánték tájékon lüktető, feszítő fejfájás, bal szemben nyomásérzés, hányinger. A fájdalom már bal oldalon az arccsontomra is kiterjed, ez korábban nem volt. Ez jelenleg 3 napja tart. 23 éves vagyok, nem dohányzom, alkoholt nagyon ritkán iszom, más ismert betegségem nincs, fogamzásgátló tablettát szedek 4 éve (Rezia). Kullancs csípésem úgy tudom 1x volt életem során, 2012-ben. Viszont nyár eljén megcsípett valamilyen bogár 2 helyen, kezdetben szúnyogcsípésnek tűnt, viszektett, később bedagadt, belilult, és kb. 1 hétig ilyen volt. Csatolom az MR eredményét is. Válaszát előre is köszönöm. Üdvözlettel, Bianka

        Dr. Kerekes Éva válasza a fejfájás témában

        Tisztelt Érdeklődő! Sajnálom a két hónapos szenvedését. Biztos vagyok benne, hogy ha felfüggeszti a fogamzásgátlót, jelentősen enyhül majd a fejfájása. Ha mégsem, forduljoújra a neurológusához. Gyógyulást kívánok.


        Dr. Kerekes Éva
        neurológus, gyermekneurológus Tőle szeretnék kérdezni

        Dr. Kerekes Éva

        Kérdés: 2017. szeptember 17., 18:55; Megválaszolva: 2017. szeptember 23., 20:29

      • Kérdések és válaszok a témakörben:
        Kedves Dr. Kerekes Éva, Már 1 1/2 éve nem múló fejfájástól szenvedek. A fejfájás tarkó és nyak tájékon égető, nem lüktető, sem nem nyomó (talán kissé, nehéz leírni), néha ráhúzódik a halántékokra is illetve mindkét szemere,...
        Tisztelt Doktornő, 13 éves fiamnak kb egy évvel ezelőtt volt szikralátás után fejfájása, ami gyógyszer hatására elmúlt. Jelenleg sűrűbben jönnek a tünetek, akár 2 hetente is előfordul, hogy szemészeti tünet előzi meg a fejfájást, ami...
        Kedves Doktornő! Július 24 óta, majdnem 2 hónapja fáj a fejem. Bal oldalon homlok és halánték tájékán lüktető, feszítő fejfájást érzek. Az első nap fejfájással ébredtem, ami 1 hétig folyamatosan tartott. Utána néhány napra...
        Ma reggel arra ébredtem hogy nagyon szédülök és a fejem is fáj.. És azóta is folyamatosan érzem.
        Tisztelt Weborvos! Fejfájás miatt jártam neurologiai szakrendelésen.Mr vizsgálatot kértek aminek a következő lett az eredménye. Sagittalis sikú T1 FSE súlyozott,axialis sikú T2 súlyozott,protodenzitású,3D SWAN és DWI valamint coronalis sikú...
        Tisztelt Cím! 172cm vagyok, és 95kg. Fénykorom 73kg-ját visszasírva, pár év egyáltalán-nem-mozgás után tegnap súlyzót ragadtam, és diétás étrendre álltam. Pár súlyzós gyakorlat után, amiket szigorúan mármár nevetséges súlyokkal...
        Tisztelt Doktornő, Nagyjából múlt hét vasárnap este óta tapasztalok tompa, leginkább zsibbadt jellegű, rendkívül kényelmetlen kisugárzást a nyakam jobb oldalán, közvetlenül a koponya alatt (lyuknál). Ez az érzés fájdalommentes, és...
        Tisztelt Doktor Nő/Úr! Az elmúlt időben többször tapasztaltam fejfájást a fejem hátsó részén jobb és bal oldalon. (Eddig soha nem egyszerre). A témával kapcsolatban olvastam hogy ilyen korban ezt a hormonális vérnyomásváltozás is...
        Tisztelt Dr úr!Nő! Miert erzek nyomast a fejembe?Alig alszom ettol s rem almaim vannak sokat meg ebredek s allandoan levert vagyok es csak fekudnek.szedek c.vitamint de semmi valtozas Valaszat elore is koszonom
        Kedves Orvos/Szakertu! Azzal a problemaval fordulok onhoz hogy mar kedd ota(lassan egy hete) faj a fejem. Kedden elmentem korcsolyazni es a -5, -6 fokban sapka nelkul voltam tobb mint 3 orat. Nagyon fazott a fejem szoval arra gyanakszom hogy megfazott a...