• Mi az oka a panaszaimnak? Agydaganat lehet?

        Legfrissebb cikkek a témában
         
        Gyakori kérdések

        Tisztelt Doktornő! Az elmúlt pár hónapban gyakran tapasztalok fejfájást, ennek területe igen változó, nem tudnám behatárolni. A fejfájás napok száma hetente 3-4 is lehet, viszont a fejfájás egyáltalán nem erős: legtöbbször fájdalomcsillapító használata nélkül elmúlik, ha mégis kéne gyógyszer, akkor a legkisebb adagú szemből is elég egy darab. Tehát a fejfájásnak nem a súlyossága, hanem a gyakorisága aggaszt. Szokott mostanában enyhe hányingerem lenni, azonban nem hánytam hosszú évek óta, utoljára 10 éve hánytam, 6 évesen. Mostanában az is fellép, hogy néha nem jut eszembe egy-egy szó. Beszédzavart nem merek mondani, mert logikus és érthető a beszédem, csak néha töredezettebb, mintha összeakadna a nyelvem kicsit. A látásom néha kicsit zavarosabb, de szemprobléma nem lehet, nem rég voltam szemészeten: nem szédülök, nincs kettőslátás vagy látáskiesés, csak mintha kicsit ittam volna, úgy látok sokszor (alkohol befolyása nélkül.) Ezek lennének tehát a tüneteim, a kérdésem az, hogy lehet-e ez agydaganatra utaló tünetcsoport, vagy csak beképzelem, vagy valami jóval egyszerűbb az oka? (Ha számít, a vérképem teljesen tökéletes.) Előre is köszönöm válaszát, kicsit meg vagyok ijedve, hogy agydaganatom lehet :(

        Dr. Kerekes Éva válasza a fejfájás témában

        Tisztelt Érdeklődő! Nem, az agydaganat sokáig semmilyen panaszt nem okoz, majd általában epilepsziás rohammal debütál, ritkás és későn okoz fejfájást, mikor már kinövi a koponyát, a fejfájás nagyon erős és állandó Panaszait ebben az életkorban gyakori hormon eredetű vérnyomás-ingadozás okozza, de vannak fejfájásos emberek, akiket az időnként fellépő fejfájás egész életükben elkíséri. Nem arról van szó, hogy beképzeli magának a panaszokat, hanem hogy a daganattól való félelem és szorongás jellemzően fejfájást és iránytalan kóválygás okoz a fejben. Érdemes MagneB6-ot szedni 1-2 hónapig. Ha a félelmei továbbra is fennállnak, forduljon háziorvosához!


        Dr. Kerekes Éva
        neurológus, gyermekneurológus Tőle szeretnék kérdezni

        Dr. Kerekes Éva

        Kérdés: 2016. június 16., 20:43; Megválaszolva: 2016. június 17., 20:53

      • Kérdések és válaszok a témakörben: