• Mi okozhatja a problémát?

        Legfrissebb cikkek a témában
         
        Gyakori kérdések

        Tisztelt doktornő! Január 6. körül éreztem szorító mellkasi érzést mely nehéz légzéssel párosult! A fájdalom néha a hátamba is kiterjedt. Felkerestem a háziorvosomat aki EKG vizsgálatot végzet, de nem talált semmit! Izomgyulladásra gyanakodott és a Miderizone nevű gyógyszert írta fel! A gyógyszerből 3-4 szemet vettem be, a tünetek megszűntek, nem szedtem tovább! Január 18-án általános vérvételt csináltattam (minden évben csináltatok egyszer)! A Véreredményem GOT 203, GPT 76, LDH 829 és nagyon magas CK 9452 értékeket mutatott! A Háziorvosom a Belgyógyászatra utalt! Itt megint elvégeztek egy EKG-t ami semmi rendkívülit nem mutatott! Kérdezték volt e fizikai terhelésem (hólapátoláson kívül semmi). Gyógyszert csak Miderizonét szedtem! A Belgyógyász doktor Úr 4 nap múlva megismételtette a vérvételt, itt már minden rendben volt csak a CK volt kicsit magas 273! Megint csináltak EKG-t de nem láttak semmit! A belgyógyász doktor Úr azt mondta a rossz véreredmény mögött a hirtelen fizikai aktivitás (hólapátolás) állhat, illetve a Miderizone gyógyszer mellékhatása! Ne szedjem tovább! A háziorvosom továbbra is javasolja a Miderizone nevű gyógyszert! Izomgyulladásra gyanakszik! Néha még most is jelentkezik a nehéz légzés és a mellkasi fájdalom, bár pihenés után csökken, elmúlik! Kérdésem az lenne, hogyan tovább? Tényleg izomgyulladás lehet? Ön indokoltnak tartja egy szívultrahang vizsgálat elvégzését, illetve mi a véleménye a Miderizone nevű gyógyszerről? Válaszát előre is köszönöm! J-né K. Melinda

        Dr. Molnár Dóra válasza a mellkasi fájdalom témában

        Kedves Kérdező, hirtelen, szokatlan mértékű erős fizikai munka, sport- különösen izomlázzal- okozhat labor eltéréséket, de más is állhat a háttérben. A belgyógyászaton bizonyára kizárták a labor eltérés szív eredetét. A nehézlégzésre tekintettel a szív ultrahang vizsgálat elvégzése indokolt. A gyógyszer további szedését nem javaslom, egy egyszerű gyulladáscsökkentő, fájdalomcsillapító talán jobb lenne. Ha egészen körülírt az izomfájdalom, esetleg kenőcs vagy krém, illetve tapasz is megpróbálható a tünet egyhítésére. Sajnos nem írja egyéb laboratóriumi értékeit, ez még segíthetne a baj okának megállapításában. Amennyiben panasz visszatérő, reumatológiai vizsgálat is javasolt. Jobbulást kívánok! Tisztelettel: Dr. Molnár Dóra, kardiológus


        Dr. Molnár Dóra
        Kardiológus, belgyógyász Tőle szeretnék kérdezni

        Dr. Molnár Dóra

        Kérdés: 2017. január 24., 13:34; Megválaszolva: 2017. január 26., 21:10

      • Kérdések és válaszok a témakörben:
        Tisztelt Doktor Úr! 2016 ban sikerült szereznem egy részleges izomszakadást a bal oldali gerincmerevítő izomzatban. Most, amikor ezt a levelet írom, úgy 16 hónap telt el, és 4 hónapja nem érzek fájdalmat amikor elfelejtem ezt az egészet, és...
        Hogy szüntethető meg ez a szornyű idegfájdalom mely a gyógyszerek hatására sem csökken és főleg éjszaka erősödik szinte kibirhatatlanna.Segitene a BVitamin komplex? Vagy mi lenne alkalmazható ami segitene? A fájdalomcsillapítók erre nem...
        Kedves doktornő! Két éves kislányom talán 3 hónappal ezelőtt bohóckodott testvérével hogy nagyon megrázta a fejét.Utánna sírt hogy fáj a feje, de rögtön el is múlt.Azóta többször nyilaló fájdlom áll bele a bal oldalon a füle fölött...
        Harmincas nő vagyok. Problémám összetett. Egyrészt jelentős súlyfelesleggel küzdök. 176 cm-hez közel 120 kg-t nyomok. Másfelől hajlamos vagyok nagyon a stresszre. Időnként - pl most is - úgy érzem hogy a feszültség egyből a szívtájékomra...
        Tisztelt doktornő! Január 6. körül éreztem szorító mellkasi érzést mely nehéz légzéssel párosult! A fájdalom néha a hátamba is kiterjedt. Felkerestem a háziorvosomat aki EKG vizsgálatot végzet, de nem talált semmit! Izomgyulladásra...
        Üdv! Olyan problémával fordulnék önhöz, hogy mindkét belső lábfejem egy-egy pontban fel van dagadva. Jégkorongozok, egy új korcsolya eleinte feltörte a lábam, vízhólyag keletkezett, majd ezután kezdett feldagadni, cipőben nem fáj, viszont...
        Jo estet kivanok tegnap este elestem: a szam felszakadt es par horzsolas arcomon. a nyakam is faj de azelott jogaoran voltam lehetet attol is vagy az esestol. a fejem is faj figyelemben kell venni hogy alkoholt is ittam es esetleg attol es nem az esestol...
        Kedves Doktornő! 37 éves nő vagyok, a szívemet már sokszor vizsgálták mellkasi szorítás, extrák miatt. Mindent rendben találtak. A mostani problémám a következő. Tegnap délelőtt hirtelen éles fájdalmat éreztem a szegycsontom bal...
        Üdvözlöm! T1, T2, STIR sagittalis, ill. axialis T2 mérésekkel készült a Th.XII.-S-I- közötti rések magasságában A lumbalis lordosis íve diszharmónikus. L-S szög fokozott. Csigolyatestek peremei körkörösen megnyúltak. Az alsó háti és...
        Kedves Doktor Nő! Édesapám 2013.szeptemberében infarktust kapott, de hála a gyors segítségnek, túlélte. 2 nagyobb érben történt stan beültetés. Édesapám állapota rohamosan javult. Idén februárban újra erősödő hátfájdalma volt, semmi...