• Növekedési hormon

        Legfrissebb cikkek a témában
         
        Gyakori kérdések

        Jónapot kívánok! Fiam prader willi szindrómás.Növekedési hormonnal tudnának rajta segíteni,de sajnos Magyarországon ezt nem finanszírozzák. Olvastam,hogy ezt természetes aminosavakkal is be lehet vinni. Vettem fiamnak kapszulát amibe van L-arginine1050mg, L-lysine525mg, L-ornithine 525mg. Kérdésem lenne,hogy ezzel tudnék-e neki segíteni? Este kell bevenni belőle 3kapszulát. Vagy esetleg több mennyiség lenne az ajánlott? Nem szeretném túladagolni. Várom válaszát.

        Dr. Felszeghy Enikő válasza a Prader-Villi szindróma témában

        Kedves Kérdező! A Prader_Willi szindrómában a növekedési hormon adásának sok veszélye van, ennek ellenére, ha kivizsgálással biztosítható, hogy nem lesznek mellékhatások az alkalmazás során, Magyarországon is lehet egyedi méltányosságot kérni a gyógyszer adásához. Budapesten az I. Gyermekklinikán Luczay Andrea tanárnő, Pécsett Erhardt Éva adjunktusnő, Debrecenben pedig a gyermekendokrin csoport is terjesztett már fel gyermeket, így azt gondolom, az lenne az ideális, ha Anyáék elmennének valamelyik helyre, hogy ezt személyesen meg lehessen beszélni a teendőket.


        Dr. Felszeghy Enikő
        gyermekgyógyász-endokrinológus-diabetológus

        Dr. Felszeghy Enikő

        Kérdés: 2011. október 27., 15:41; Megválaszolva: 2011. október 29., 17:05

      • Kérdések és válaszok a témakörben: