• Pajzsmirigy sorvadás?

        Legfrissebb cikkek a témában
         
        Gyakori kérdések

        Kedves doktor nő/úr! 2007-ben diagnosztizáltak hipotireozist. Az első labor vizsgálat 7-es TSH-t mutatott. Elkezdtem szedni az euthyrox tablettát,melynek dózisa mostanra 200 mikrogram/nap lett.Minden évben voltam nyaki UH-n,mely ez idáig normál p.m. nagyságot mutatott.Ebben az évben viszont mindkét lebenyben megjelentek a göbök,a bal oldalon 6 mm,a jobb oldalon 12 mm haloval körülvett.Közben mindkét lebeny mérete csökkent,kb 4-6 mm-t. 2002-2006-ig elemi sárga foszforral dolgoztam.Az agyalapi mirigy károsodásának lehet-e ez a következménye? Válaszát köszönve ,üdvözlettel!

        Dr. Fáklya Mónika válasza a pajzsmirigy sorvadás témában

        Tisztelt kérdező! Bár a sárga foszfor valóban mérgező anyag, konkrétan ne tudom önnek azt mondani, hogyez károsította az agyalapi mirigyét. Ilyen jellegű mellékhatásról nem tudok.


        Dr. Fáklya Mónika
        endokrinológus, gyermekgyógyász Tőle szeretnék kérdezni

        Dr. Fáklya Mónika

        Kérdés: 2011. október 12., 16:42; Megválaszolva: 2011. október 15., 09:34

      • Kérdések és válaszok a témakörben: