• Magas TSH

        Legfrissebb cikkek a témában
         
        Gyakori kérdések

        Tisztelt Webdoktor! Párom 12 hetes terhes,első gyermekünket várjuk.A labor eredményei szerint TSH:5,3 és FT4:1,1 szinten vannak.Orvosunk L-Thyroxin 50 gyógyszert írt fel páromnak.Kérdésünk az,hogy okozhat-e valami problémát gyermekünk fejlődésében a megemelkedett TSH szint valamint az adott gyógyszer.Köszönettel para84

        Dr. Fáklya Mónika válasza a pajzsmirigy témában

        Tisztelt kérdező! Ez a minimálisan emelkedett TSH semmi gondot nem okozhatott a babánál. A pajzsmirigy hormon pótlásra adott gyógyszert azért kapja, hogy a baba miatt megnövekedett hormonszükségletet fedezni tudja. Mindenesetre azt is el kell kerülni, hogy a gyógyszer adagja túl sok legyen, ezért a hormonszintek ellenőrzése fontos!


        Dr. Fáklya Mónika
        endokrinológus, gyermekgyógyász Tőle szeretnék kérdezni

        Dr. Fáklya Mónika

        Kérdés: 2011. október 10., 15:17; Megválaszolva: 2011. október 12., 17:56

      • Kérdések és válaszok a témakörben: