• Pajzsmirígy túlműködés?

        Legfrissebb cikkek a témában
         
        Gyakori kérdések

        Tisztelt Doktor Úr! Édesapámat 2010-ben pajzsmirígy papilláris carcinomával műtötték és azóta kétszer kapott izotópos kezelést. Tyroxint szed a műtéte óta. Fél évente jár kontrollra ahol most a Tsh: 0,018 mIU/l, T4: 26,69 pmol/l . T3 még nem készült el. Szeretném megkérdezni, hogy ilyen előzményekkel ezek az értékek mit jeleznek? Esetleg ez túlműködése a pajzsmirígynek vagy más betegség et jeleznek az eltérések? Édesapám nak 3 hét múlva kell jelentkeznie és addig is szeretnénk tudni, hogyan értelmezzük az eredményeket. Köszönöm szépen a válaszát.

        Dr. Fáklya Mónika válasza a Pajzsmirígy túlműködés témában

        Tisztelt kérdező! Pajzsmirigy carcinoma esetén a pajzsmirigyet eltávolítják, ennélfogva az nem működhet túl. A szükséges hormonpótlást úgy állítják be, hogy a TSH alacsonyabb legyen, az fT4 a normál felső határánál. A dózist endokrinológusával kell átbeszélnie.


        Dr. Fáklya Mónika
        endokrinológus, gyermekgyógyász Tőle szeretnék kérdezni

        Dr. Fáklya Mónika

        Kérdés: 2011. október 03., 22:27; Megválaszolva: 2011. október 09., 22:03

      • Kérdések és válaszok a témakörben: