• Meforal, Letrox szedése

        Legfrissebb cikkek a témában
         
        Gyakori kérdések

        Tisztelt Doktor Úr, Doktor Nő! Egy hete kezdtem el szedni a Meforal 1000 mg, és a Letros 50 mg gyógyszereket. Két napja egyre erősebben érzem, hogy savanyú a szám és ezt sajnos a környezetem is érzi. Kérem, segítsen, mit lehet tenni ez ellen? Válaszát előre is köszönöm.

        Dr. Fáklya Mónika válasza a Endokrin témában

        Tisztelt kérdező! Erőteljesebb szagú leheletet több dolog okozhat. Rossz fog, reflux ( a gyomorszáj nem zár tökéletesen és a gyomortartalom a nyelőcső alsó szakaszába visszaáramlik) esetleg cukorbetegeknél az acetonos szájszag lép fel ha nincs rendben az anyagcseréjük. E mellett még számos dolog szóba jöhet. A Letrox nem szokott ilyen panaszt okozni, a Meforal-ál a kezelés első időszakában lehetséges émelygés , vagy hányinger, de a szájszag nem szerepel a mellékhatások felsorolásában. Ezért mindenképpen javaslom, hogy vizsgáltassa ki magát, vércukorszintet, vizelet acetont mihamarabb nézessen, ez után gastoenteológiai és fogászati vizsgálat javasolt, a fokozott szájhigéné mellett.


        Dr. Fáklya Mónika
        endokrinológus, gyermekgyógyász Tőle szeretnék kérdezni

        Dr. Fáklya Mónika

        Kérdés: 2011. szeptember 23., 06:27; Megválaszolva: 2011. szeptember 25., 21:10

      • Kérdések és válaszok a témakörben:

      • Hirdetések
      • Partnereink hírei
        Gyakorisága a kor előrehaladtával nő, de bármely életkorban kialakulhat.
      • Hirdetések
      • Infografika és videó