• Pajzsmirigy!

        Legfrissebb cikkek a témában
         
        Gyakori kérdések

        Tisztelt webbeteg! A kérdése a következő lenne: Pajzsmirigy betegséget álapitottak meg nálam ,állitolag! A panaszaim akövetkezök voltak: Szapora pulzus,remegés, szédülés,és héha szúro érzés! A Háziorvosom irt fel frontint,és bisoprololt. Elkeztem szedni,és a tüneteim el is múltak,hála istennek! Ez Év 06.23-án a endrokrinologusom elküldött szcintigráfiás vizsgálatra amelynek az eredménye a következö: Normális nagyságú,szimmetrikus pajzsmirigy ábrázolodik, amely a középvonalban helyezkedik el. Alsó széle 2 cm-nél távolabb van jogulom vonalától. A lebenyek aktivitás-eloszlása egyenletes, az isthmus nem ábrázolódott. A jobb lebeny alsó harmadában mediálisan egy kb. 1 cm-es emelkedett aktivitású terület ábrázolódott. Vélemény:Forró göb a jobb lebenyben. erre a Doktornő azt mondta,hogy nem kell ezt figyelembe venni. De a tüneteim megint jelentkeztek! Lehet-e össze függésben a tünet a pajzsmirigyel? Válaszát előre is köszönöm: Üdvözlettel: ERIKA!

        Dr. Fáklya Mónika válasza a pajzsmirigy témában

        Tisztelt kérdező! Hormonszinteket kell méretni. Csak a képalkotó vizsgálat nem elégséges.


        Dr. Fáklya Mónika
        endokrinológus, gyermekgyógyász Tőle szeretnék kérdezni

        Dr. Fáklya Mónika

        Kérdés: 2011. szeptember 19., 10:26; Megválaszolva: 2011. szeptember 20., 19:29

      • Kérdések és válaszok a témakörben: