• Pajzsmirigy alulműködés

        Legfrissebb cikkek a témában
         
        Gyakori kérdések

        Kedves doktor úr/nő!A problémám,hogy állandóan fáradt vagyok és aluszékony.A súlyommal is probélmám van gyakran falási rohamok jönnek rám tornázom és próbáltam diétázni tornázom de eredménytelen ráadásul ha nem eszek szédülök és össze esésig vagyok.A fejem is gyakran fáj gyomortáji fájdalommal ás hányingerrel.Mi lehet a baj mért nem tudok lefogyni és nem ennyit enni?Voltam vérvételen is.Néhány eredményem: Koleszterin: 4,18 mol/L 3,50-5,20 HDL koleszterin: 1,29 mol/L 1,10-1,54 Vércukor: 4,2 mol/L 3,2-6,1 Eosinopihil gran: 1,20% - 2,00-4,00 Basolbil gran 0,70% 2,00-4,00 Vörösvérselyt 4,87 10^9/12/L 4,20-5,40 Hemoblobin 146,00 g/L 120-160 THS:1,950 mIU/L 0,270-4,200 fT4 Norm THS pmol/L * 9,00-24,200 fT3 Norm THS pmol/L * 2,80-7,10 Összpontszám:2386(2245 pont vizsgálat^+ 141 pont mintavétel, Én úgy látom minden rendben de van olyan eredmény ami befolyásolhatja a panaszaimat.?Válaszát előre is köszönöm!!

        Dr. Fáklya Mónika válasza a pajzsmirigy témában

        Tisztelt kérdező! Ezek az eredények rendben vannak. Egynletesen kellene elosztania a napi ételbevitelt, így megelőzhetné a falásrohamokat. A fogyás véleményem szerint elsősorban fejben dől el. Ha naponta 5 alkalommal eszik de csak feét kétharmadát annak a mennyiségnek amit most fogyszt, valamint ügyel arra, hogy alacsony glikémiás indexű ételekből válasszon (ilyen táblázatokat talál az interneten) fogyni fog kis erőfeszítéssel, és elmaradnak a falásrohamok is. A mozgás is fontos, legalább heti 3 alkalommal.


        Dr. Fáklya Mónika
        endokrinológus, gyermekgyógyász Tőle szeretnék kérdezni

        Dr. Fáklya Mónika

        Kérdés: 2011. szeptember 16., 12:30; Megválaszolva: 2011. szeptember 19., 21:43

      • Kérdések és válaszok a témakörben: