• Szedhetek jódot ha inzulinrezisztenciám van?

        Legfrissebb cikkek a témában
         
        Gyakori kérdések

        Tisztelt Doktornő! Hypothyreosis és inzulinrezisztencia miatt Letroxot és Meforalt szedek. Nem egészen világos előttem, hogy szedhetek- e jódtartalmú multivitamin készítményt?? Valamint a hypothyreosis miatt csak vérvétel történt, de semmilyen fizikális vagy radiológiai vizsgálatot nem rendeltek el. Helyénvaló ez??? Válaszát megköszönöm. Tisztelettel: Alizka.

        WEBBeteg szakértő válasza a jódbevitel témában

        Tisztelt kérdező! Ha önnél a pajzsmirigy alulműködés autoimmun thyreoiditis következménye, nem javasolt a jód adása. A fizikális vizsgálat az alapja egy orvosi vizsgálatnak, ilyen esetben kieészítve természetesen a pajzsmirigy tapintásával is. A képalkotó vizsgálatok elrendelése pedig a panaszok és a fizikális vizsgálaton észlelt tünetek függvényében történik.


        WEBBeteg szerkesztőség

        Kérdés: 2011. szeptember 14., 11:51; Megválaszolva: 2011. szeptember 15., 11:51

      • Kérdések és válaszok a témakörben: