• Nyugodt lehetek-e?

        Legfrissebb cikkek a témában
         
        Gyakori kérdések

        Tisztelt dr.nő! 17. hetes kismama vagyok, és egy friss labor eredmény szerint a tsh 4,370mU/L. A aTPO normális, a koleszterin minimálisan magasabb. Jártam "szakvizsgálaton" ahol talán 3 perc jutott egy betegre de ez idő alatt sem kérdeznek, vagy mondanak semmit. Nekem csak azt, hogy nincs mit tenni a magzat pajzsmirigye már kialakult két hónap múlva friss labor eredménnyel kontroll! Panaszom nincs, nem ödémásodom, nem híztam (kb 2kg) jelentősen, kissé hullik a hajam de ilyenkor (ősszel) szokott. Kb. fél évvel ezelőtt laborom nem mutatott ilyen irányú eltérést. Szeretném tudni, hogy megnyugodhatok- e? Vagy keressek egy magán orvost aki kérdez is valamit és elvégeztet egy két vizsgálatot és nem futószalagon "vizsgálja" a betegeket?! Válaszát előre is köszönöm!

        Dr. Fáklya Mónika válasza a terhesség, TSH témában

        Tisztelt kérdező! Ez a TSH még benne van a normál tartományban, tehát jelenleg a baba és ön is elegendő pajzsmirigy hormonhoz jut. Viszont mivel a TSH értéke a felső határ közelében alakult érdemes nagyobb figyelmet fordítani alakulására, hogy amennyiben szükséges időben lehessen kezelni, ha probléma alakulna ki időközben. leghamarabb 1 hónap múlva tud TSH-t nézetni.


        Dr. Fáklya Mónika
        endokrinológus, gyermekgyógyász Tőle szeretnék kérdezni

        Dr. Fáklya Mónika

        Kérdés: 2011. szeptember 13., 14:21; Megválaszolva: 2011. szeptember 15., 11:45

      • Kérdések és válaszok a témakörben: