• Dr. Fáklya Mónika

        Legfrissebb cikkek a témában
         
        Gyakori kérdések

        Tisztel Doktornő! 2011.április óta kezelnek generalizált szorongással, frontin 0.25 tablettát kell szednem, napi adagom 3 szem.Áprilisban még 52 kg voltam, azóta 10 kilót fogytam, a háziorvosom szerint pszihés eredetű a problémám.A tüneteim: nyelési zavarok, kézremegés, végtagok zsibbadása, hajhullás, fáradékonyság, ingerültség.Időközönként a nyakam bal oldala megduzzad, rekedtté válik a hangom.Április óta kétszer voltam vérvételen a TSH értékem mind a kétszer 1.69 volt, ebből kifolyólag a háziorvosom kizárta a pajzsmirigy betegség lehetőségét, ezért további vizsgálatokra nem küldött, beutalót adott neurológiára, ahol felírták nekem a frontin tablettát, amit azóta is szedek.A tünetek továbbra sem enyhülnek evés közben nyelési zavaraim vannak , illetve érzem a nyakam duzzatságát.Lehetséges, hogy valójában valamilyen pajzsmirigy megbetegedésem van, vagy valóban pszihés eredetű a probléma? Válaszát előre is köszönöm.

        Dr. Fáklya Mónika válasza a pajzsmirigy témában

        Tisztelt kérdező! Bár a normális TSH érték nem támasztja alá a pajzsmirigy megbetegedését, de a tünetei alapján mégis javasolnám endokrinológiai vizsgálatát. Itt nem csak a pajzsmirigyet, hanem egyéb belső elválasztású mirigyet is tudnak vizsgálni, hiszen vannak objektív tünetei is, pl. a rekedtség vagy a hajhullás, ill. a testsúlycsökkenés. Több probléma is felmerülhet, de ezeket csak személyes vizsgálat után lehet kivizsgálni.


        Dr. Fáklya Mónika
        endokrinológus, gyermekgyógyász

        Dr. Fáklya Mónika

        Kérdés: 2011. szeptember 11., 12:43; Megválaszolva: 2011. szeptember 13., 22:40

      • Kérdések és válaszok a témakörben: