• Miért nem sikerül teherbe esnem?

        Legfrissebb cikkek a témában
         
        Gyakori kérdések

        Tisztelt Doktornő/úr! Nekem az volna a problémám, hogy körülbelül egy hónapja pajzsmirigy rendelésen vett vérvétel során ilyen lett az eredményem: sTSH 1,19mIV/I (normál érték: 0,27-3,75), FT4 13,8pM/I (normál érték: 10,3-24,5), FT3 4,06 pM/I (normál érték). A szakrendelésen készített ultrahang negatív lett. Meg is nyugodtam, mert korábban nem volt e téren problémám. Mivel 1,5 éve nem sikerül teherbe esnem, elkezdtem hormonvizsgálatra járni. Ezek után meglepett, hogy a 4. napi vérvételen ez lett az eredmény: TSH 4,340 mIU/L (referencia 0,400-4,000), szabad T4 11,02 pmol/L (referencia 7,90-14,40), szabad T+ 5,88 pmol/L (referencia 3,80-6,00). A bennem felmerülő alkérdés az lenne, hogy mitől lehet ekkora különbség, s melyik a helyes eredmény? A fő kérdésem az lenne, hogy ez az eredmény okozhatja-e, hogy 1,5 éve nem sikerül teherbe esnem, még ha a többi értékem jó is?

        Dr. Fáklya Mónika válasza a pajzsmirgy hormon, meddőség témában

        Tisztelt kérdező! Érdemes lenne pajzsmirigy ellenes antitesteket nézetnie. (aTg, aTPO) Ha ennek az eltérésnek a hátterében ugyanis autoimmun pajzsmirigy betegség áll, magyarázhatja a nehezebb teherbe esést és vélhetően kis adagú hormonkezelést is javasolni fognak. Keressen fel endokrinológust!

        Figyelem! A válasz nem helyettesíti az orvosi vizsgálatot, diagnózist és terápiát. A kérdésben megfogalmazottakért portálunk nem vállal felelősséget.

        Dr. Fáklya Mónika
        endokrinológus, gyermekgyógyász Tőle szeretnék kérdezni

        Dr. Fáklya Mónika

        Kérdés: 2011. augusztus 31., 15:17; Megválaszolva: 2011. szeptember 02., 21:06

      • Kérdések és válaszok a témakörben:
        Tisztelt Doktornő! Kislányomnál két és fél éves korában "Juvenile rheumatoid arthritist" vagyis fiatalkori reumás ízületi gyulladást diagnosztizáltak, erre szteroidos injekciót kapott az ORFI-ban. Azóta évente járunk vissza vizsgálatra, de...
        Kérdezném, hogy gond, hogy pajzsmirigybetegként pajzsmirigy gyógyszer (letrox) mellett fogamzásgátlót (simicia) is szedek? Befolyásolja egymást a két szer, okozhat hízást a kettő együtt? Se az endokrinológusom, se a nőgyógyászom nem adott...
        Kedves Doktornő! Lányom 10 éves lesz februárban,01.19-én elvittem egy magán ultrahang rendelésre,ahol a pajzsmirigyét vizsgálták, pajzsmirigy lebenyei 3*1*1.5 cm-esek.A jobb lebeny homogén.A bal lebenyben a középső harmadban egy kicsi kb.1...
        Tisztelt Doktor Nő! Nemrégiben elvégeztettem pajzsmirigyre vonatkozóan egy vérvételt. Ennek oka az volt, hogy meggyarapodott a testsúlyom, pedig étkezésemben nem történt változás, nagyon fáradékony voltam/vagyok annak ellenére hogy napi 8-10...
        Tisztelt Doktor Nő/Úr! Nemrégiben elvégeztettem pajzsmirigyre vonatkozó vérvételes vizsgálatot, melynek eredményei a következők lettek: - TSH: 0,918 miU/L (0,400-4,000) - Szabad T4: 10,29 pmol/L (7,75-15,21) - Szabad T3: 5,88 pmol/L...
        Kedves Dr Fáklya Mónika, Ön azt válaszolta a kérdésemre miszerint milyen jellgű betegségre utal a következő vérkép alapján megállapított adat anti - TG AAT 9240 hogy ez minimális eltérés,amit nem teljesen értek mert a gasztroenterológus...
        Tisztelt Doktor Nő! A napokban voltam pajzsmirigy ultrahangon, melynek eredménye a következő:Normál méretű pajzsmirigy.Jobb:30mm hosszú és 17x12mm axialisan. Az isthmus 4mm vastag. Bal:30mmm hosszú és 14x9mm es. A pajzsmirigy dorsalisan diffusan...
        Tisztelt Hölgyem/Uram! Teljes vérkép alapján melyet hasi panaszok miatt ajánlott a gasztrormterológus Doktor úr, kiedrült hogy endokrinológiai szakvizsgálatblesz szükséges. Az eredmény anti-TG AAT 9.240 ultrasens TSH 0,9877Azt szeretném...
        Üdvözlöm, Pajzsmirigy alulműködést álapítottak meg 3 éve, melyet édesanyámtól örököltem. Legkisebb letroxot kellett szednem, de folyamatos volt a rosszullét, mellyel orvosom nem igazán törődött. Azóta nem szedem a gyógyszert. Több tsh...
        Üdvözlöm! A T3 értékem 6,3 lett és ezt már csillaggal jelölték a leleten.KELL EZZEL FOGLALKOZZAK VAGY NEM ÉRDEKES? A TÖBBI PAJZSMIRIGY ÉRTÉKEM NORMÁLIS