• Pajzsmirigy

        Legfrissebb cikkek a témában
         
        Gyakori kérdések

        Pajzsmirigy ultrahangon E0790 a diagnózisom. Kell még mennem endokrinologiai vizsgálatra. Több 4-7mm-es echoszegény göb látható a felvételen. Más kóros észrevétel nincs. Nemrég jártam hőkamerás vizsgálaton. A pajzsmirigyemet nem látták betegnek, de anyagcserezavart állapítottak meg a jód hiánya miatt. Kaptam élő baktériumokat, amit el kezdtem szedni. Azt mondta a szakértő úr, hogy a neuronhormonjaim nem működnek rendesen, s emiatt vannak a pszichés problémáim. Függetlenül attól, hogy mi váltotta ki. Kérdéseim: -El lehet tüntetni a göböket? - A pajzsmirigy hormon vizsgálat ugyanaz, mint amikor a vérvételnél nézik a TSH értéket? -Ennek a problémának a kiküszöbölése valóban jótékonyan hathat az idegrendszeremre? -Az élő baktériumokat honnan nyerik? Köszönöm szépen!

        Dr. Fáklya Mónika válasza a pajzsmirigy göb témában

        Tisztelt kérdező! A göbök nem fognak eltűnni, de olyan aprók, hogy jelenleg nem igényelnek teendőt. Követésük javasolható. A TSH érték a pajzsmirigy működésére utaló laboratóriumi vizsgálati eredmény. Az élő baktériumokat tenyésztik és így készítenek belőlük szájon át adható készítményt.


        Dr. Fáklya Mónika
        endokrinológus, gyermekgyógyász

        Dr. Fáklya Mónika

        Kérdés: 2011. augusztus 30., 20:21; Megválaszolva: 2011. szeptember 02., 20:53

      • Kérdések és válaszok a témakörben: