• Pajzsmirigy túlműködés

        Legfrissebb cikkek a témában
         
        Gyakori kérdések

        Tisztelt Dr. ! 2009. decemberében pajzsmirigy alulműködés miatt( TSH 100 ) kezdtem el gyógyszert szedni. A gyógyszer adagot fokozatosan kellett növelnem, igy 2010. novemberére helyreállt az értékem.2011.januárjában viszont újabb furcsa tüneteim jelentkeztek, a vérvétel túlműködést mutatott. Az orvos fokozatosan lecsökkentette a gyógyszert,ugyanis havonta járok vérvételre,de az eredményem nem javul .Már egy hete leálltam teljesen a gyógyszerrel(orvosi utasításra). Az ultrahang eredménye,mindkét lebeny megnagyobbodott( jobb 26- szor 24, a bal 18- szor 19). Az isthmus 8 mm-re kiszélesedett.Mindkét lebeny csökkent echogenitású inhomogén.A lebenyekben mindkét oldalon fokozott véráramlás detektálható.Azt szeretném megtudni,hogy az ultrahang eredmény ismeretében, a gyógyszer abbahagyása elegendő lesz -e ahhoz, hogy a pajzsmirigyműködésem helyreálljon,hiszen alulműködésből lett túlműködés ?

        Dr. Fáklya Mónika válasza a pajzsmirigy témában

        Tisztelt kérdező! Ezt ezekből az adatokból nem lehet megmondani. Folyamatos orvosi követése, és laborvizsgálatok szükségesek.


        Dr. Fáklya Mónika
        endokrinológus, gyermekgyógyász

        Dr. Fáklya Mónika

        Kérdés: 2011. augusztus 29., 13:04; Megválaszolva: 2011. augusztus 30., 16:53

      • Kérdések és válaszok a témakörben: