• L-thyroxin szedése

        Legfrissebb cikkek a témában
         
        Gyakori kérdések

        Üdvözlöm! Azért írok az ügyben ,hogy elegem van már hogy 2008.június ban állapították meg a pajzsmirigy alulműködésemet emelkedettebb tsh-és azóta is ingadozik és szenvednem kell vele az endokrinológus állandóan csak variál a gyógyszer szedéssel már volt oylan ,hogy minden másnap 25 mikrogramm akkor szerda szombat 50-a többi nap 25 most meg egyik nap 50 a másiknap 25 mikrogramm mert ingadozik és nem tudják vagy nem állbe és kissé idegesít ,ohogy mindig minden héten írogatni kell ha meg szóba hozom az orvosnak ez egy idősebb orvos a 7.ker.Pétterfy Sándor utcai kórház Dr.Bánhidi Levente akkor bemérgül és elküld volt már rá példa az elején ,hogy úgy össze vesztem vele ,hogy elzavart azzasl ,hogy kezeljen a háziorvos mert hogy azért 19 éves korom óta nekem már eléggé elegem lett ezzel az egésszel a gyógyszer szedéssel is nehezen barátkozom meg pláne ha így bevariálgat az orvos és föl kell jegyeznem papírra már idegesít nagyon! Most a Tsm:1.56 volt 2 hónap után mert eddig 0.1 ről idult3.2.3.3. és mindig nőtt és ezért variált be az orvos .de ha most csak 25-öt szedek akkor megint megnő mert most lentt van az érték! Várom mielőbbi segítő válaszát levelemre

        Dr. Fáklya Mónika válasza a pajzsmirigy témában

        Tisztelt kérdező! Véleményem szerint a jelenlegi TSH értéke magfelelő. Amennyiben ezt a naponta váltott 25-50 mikrogramm szedésével érte el, egyszerűbb lenne, ha naponta ( minden nap) 37.5 mikrogrammot szedne. Ezt pl. az 50 mikrogrammos tablettából napi 3/4 tabletta szedésével lehet elérni. Van olyan készítmény, amely negyedes osztású a könnyebb törhetőség miatt. Ekkor nem kell a napokra figyelnie. Nagyon fontos még a megfelelő felszívódás érdekében, hogy a gyógyszert minden nap reggeli előtt fél órával étkezés előtt vegye be. Ekkor mivel azonosak a körülmények, nem fog ingadozni a felszívódott hormon mennyisége és talán jobban beállnak majd az értékei. Mindenesetre azt sajnos figyelembe kell vennie, hogy a hormonszint beállítás csak a laboreredmények birtokában történő esetleges adagmódosítás segítségével lehetséges.


        Dr. Fáklya Mónika
        endokrinológus, gyermekgyógyász Tőle szeretnék kérdezni

        Dr. Fáklya Mónika

        Kérdés: 2011. augusztus 27., 18:31; Megválaszolva: 2011. augusztus 29., 18:52

      • Kérdések és válaszok a témakörben: