• L-thyroxin szedése

        Legfrissebb cikkek a témában
         
        Gyakori kérdések

        Üdvözlöm! Azért írok az ügyben ,hogy elegem van már hogy 2008.június ban állapították meg a pajzsmirigy alulműködésemet emelkedettebb tsh-és azóta is ingadozik és szenvednem kell vele az endokrinológus állandóan csak variál a gyógyszer szedéssel már volt oylan ,hogy minden másnap 25 mikrogramm akkor szerda szombat 50-a többi nap 25 most meg egyik nap 50 a másiknap 25 mikrogramm mert ingadozik és nem tudják vagy nem állbe és kissé idegesít ,ohogy mindig minden héten írogatni kell ha meg szóba hozom az orvosnak ez egy idősebb orvos a 7.ker.Pétterfy Sándor utcai kórház Dr.Bánhidi Levente akkor bemérgül és elküld volt már rá példa az elején ,hogy úgy össze vesztem vele ,hogy elzavart azzasl ,hogy kezeljen a háziorvos mert hogy azért 19 éves korom óta nekem már eléggé elegem lett ezzel az egésszel a gyógyszer szedéssel is nehezen barátkozom meg pláne ha így bevariálgat az orvos és föl kell jegyeznem papírra már idegesít nagyon! Most a Tsm:1.56 volt 2 hónap után mert eddig 0.1 ről idult3.2.3.3. és mindig nőtt és ezért variált be az orvos .de ha most csak 25-öt szedek akkor megint megnő mert most lentt van az érték! Várom mielőbbi segítő válaszát levelemre

        Dr. Fáklya Mónika válasza a pajzsmirigy témában

        Tisztelt kérdező! Véleményem szerint a jelenlegi TSH értéke magfelelő. Amennyiben ezt a naponta váltott 25-50 mikrogramm szedésével érte el, egyszerűbb lenne, ha naponta ( minden nap) 37.5 mikrogrammot szedne. Ezt pl. az 50 mikrogrammos tablettából napi 3/4 tabletta szedésével lehet elérni. Van olyan készítmény, amely negyedes osztású a könnyebb törhetőség miatt. Ekkor nem kell a napokra figyelnie. Nagyon fontos még a megfelelő felszívódás érdekében, hogy a gyógyszert minden nap reggeli előtt fél órával étkezés előtt vegye be. Ekkor mivel azonosak a körülmények, nem fog ingadozni a felszívódott hormon mennyisége és talán jobban beállnak majd az értékei. Mindenesetre azt sajnos figyelembe kell vennie, hogy a hormonszint beállítás csak a laboreredmények birtokában történő esetleges adagmódosítás segítségével lehetséges.

        Figyelem! A válasz nem helyettesíti az orvosi vizsgálatot, diagnózist és terápiát. A kérdésben megfogalmazottakért portálunk nem vállal felelősséget.

        Dr. Fáklya Mónika
        endokrinológus, gyermekgyógyász Tőle szeretnék kérdezni

        Dr. Fáklya Mónika

        Kérdés: 2011. augusztus 27., 18:31; Megválaszolva: 2011. augusztus 29., 18:52

      • Kérdések és válaszok a témakörben:
        Tzsztelt Doktornő Az alábbi pajzsmirigy leletről szeretném tanácsát kérni... A bal lebenyben 3 darab 2,5 - 3 mmm nagyságú echoszegény góc látszik,melyek göböknek megfelelnek.Az isthmus-lebeny határán cystosus jellegű elváltozás. A jobb...
        Tisztelt Hölgyem! Az alábbi esetben szeretném a szakvéleményét kérni! Édesanyámat pár héttel ezelőtt pitvarfibrillációval/magas vérnyomással kórházba szállították, azóta jól van, kiengedték. Felmerült a gyanú, hogy a pajzsmirigy...
        Tisztelt Válaszoló! Idén nyár végén derült ki a pajzsmirigy problémám. Az első TSH- m 0,010 volt. Pajzsmirigy túlműködést állapítottak meg. Felkerestem egy szakembert, majd újabb vizsgálat következett. Szeptemberben a TSH-m 16,55 lett....
        Tisztelt Doktornő. Diagnosztizáltak nálam autoimmun betegséget, de most mégis tanácstalan vagyok, mert szeretnék többet tudni a betegségemről de sajnos a kezelőorvosom amiket elmondott nem egészen értettem meg. Az orvosom szerint van egy...
        3-4 hónapja 950 et mutatott a labor prolaktin szint, elkezdtem szedni bromicoptint 5mg ig. 1 hónapja 550 volt a labor , utána emeltük 7.5mg ra, most pedig megint 500mg ot mutatott pár napja. A referencia értek 290. Az orvos emelni szeretné még a...
        Fiam 9 éves, 139 cm. Csontkor vizsgálaton 2.5 évvel előrehaladott csontkort állapítottak meg. Ezt a 2. metacarpus hosszából, annyi volt a leleten, és egy táblázatból kikeresték, ez hány éves kornak felel meg. Jó ez a módszer? Ha igen, mire...
        Tisztelt Doktornő! 18/19 éves korom óta szedek fogamzásgátlót (jelenleg 25 éves vagyok). Ezen időszak alatt már 3 különböző tablettát szedtem, azonban az összeset hasraütésszerűen irta fel az éppen akkori nőgyógyászom, szóval egyszer...
        Tisztelt Doktornő/ Úr! Általános, migrén miatti, kivizsgálás során (2018.02.28) a TSH érték 0.25, az FT4 9.5 lett. Endokrinológus szakorvos Hypothyreosis-t állapított meg, 25ug Letrox szedését írta elő, a vérkép alapján, további fizikai...
        Érdeklődni szeretnék, hogy milyen vizsgálatra kellene mennem. Problémám, hogy kb 1 év alatt 62 kg-ról 71 kg-ra híztam, holott semmivel nem eszek többet, mint addig. Igaz, hogy ülő munkát végzek és nem sokat mozgok, de már beszereztem egy...
        Tisztelt Doktornő! 40 éves vagyok és szeretnénk egy 3. babát vállalni. Nézettem egy 21. napi hormon panelt, aminek az alábbi eredménye lett: TSH: 3 (0,55-4,78), FT4: 14,35 (11,5-22,70), FT3: 5,10 (3,50-6,50), Anti TPO: 28 (0,00-60,00), Anti...