• Magas TSH szint - szubklinikus pajzsmirigy-alulműködés

        Legfrissebb cikkek a témában
         
        Gyakori kérdések

        Tisztelt endokrinológus Szakorvos! Nemi hormonvizsgálatom során emelkedett TSH hormon értékre (5,67 mIU/l derült fény (a többi pajzsmirigy hormon még nem lett szűrve). Jártam pajzsmirigy szakrendelésen, ahol napi egy Letrox 50 mikrogramm tablettát írt fel az orvos a következő diagnózissal: pajzsmirigy alulműködés tüneteként obesitas hajlam, hypercholesterinaemia említendő meg. TSH kontroll 3 hónap múlva. Érdeklődöm, hogy van-e értelme kiegészítenem a hormonterápiát például bioaktív kékjóddal (+szelénnel), vagy inkább várjam meg a kontroll eredményét? Válaszát előre is köszönöm! Tisztelettel: Dóra

        Dr. Fáklya Mónika válasza a pajzsmirigy alulműködés témában

        Tisztelt kérdező! Mivel nincs pontosan tisztázva, hogy mi okozza a problémát így ezt lehet autoimmun pajzsmirigy gyulladás következménye is, nem javaslom a jód szedését. Ebben a betegségben ugyanis a gyulladásos folyamatot a jódbevitel fokozhatja.


        Dr. Fáklya Mónika
        endokrinológus, gyermekgyógyász Tőle szeretnék kérdezni

        Dr. Fáklya Mónika

        Kérdés: 2011. augusztus 25., 21:26; Megválaszolva: 2011. augusztus 29., 12:37

      • Kérdések és válaszok a témakörben: