• Pajzsmirigy

        Legfrissebb cikkek a témában
         
        Gyakori kérdések

        Tisztelt Dr. Fáklya Mónika! Köszönöm gyors válaszát! Hétfőn voltam ismét kontrollon, és a TSH a júliusban mért 17-ről 8-ra visszament. Teszteltem is és vérből HCG-t is mértek, de azok alapján nem vagyok terhes. A mellem továbbra is feszül, iszonyatosan levert vagyok, és a menstruációm továbbra sem jött meg. Az endokrinológus telefonban mondta be a hétfői vérvétel eredményét, majd hangosan töprengve mondta a különböző mennyiségeket("szedjen 2 tablettát...vagy tudja mit, ne is, inkább csak 1,5-et és utána a 2-őt, bár lehet az túl sok lesz...."),míg végül közölte, hogy akkor egy hétig most szedjek 2 tablettát utána ismét váltott napokon 1,5 illetve 2 tablettát és 1 hónap múlva menjek ismét vérvételre. Vagyis tovább emelte az adagot, mondván, hátha most beáll a TSH szint. Valahogy úgy érzem, hogy április óta rajtam tesztelik az L-thyroxin hatását, és egyre elkeseredettebb vagyok. Ön mit tanácsol mit tegyek? Kihez forduljak, hogy rendberakja a THS és prolaktin szintemet, mert addig nem kezdik el a meddőségi központban még az inszeminálást sem...Köszönettel: Szné H. Orsolya

        Dr. Fáklya Mónika válasza a pajzsmirigy témában

        Tisztelt kérdező! A fenti TSH alapján én is emelném a pajzsmirigy hormon pótlás adagját. Változatlanul kicsit nehezen követhetőnek tartom ezt a váltott napi adagolást. ( A 1,5 és 2 tabletta átlagolva 1+3/4, ha a tablettája negyedes osztású, ezt könnyebb megjegyezni.) Úgy érzem viszont, hogy nem igazán bízik az orvosában, ezért talán érdemes lenne másik endokrinológust is felkeresnie. A magasabb prolactin szint okozhat mellfeszülést és hangulati ingaozást is. Amennyiben a panasz a pajzsmirigyműködés rendezése után is fennáll, vagy akár most is súlyosbodnak a panaszai további kivizsgálás ill. kezelés válhat szükségessé.


        Dr. Fáklya Mónika
        endokrinológus, gyermekgyógyász Tőle szeretnék kérdezni

        Dr. Fáklya Mónika

        Kérdés: 2011. augusztus 23., 17:05; Megválaszolva: 2011. augusztus 24., 20:47

      • Kérdések és válaszok a témakörben: