• Pajzsmirigy vagy vmi más?

        Legfrissebb cikkek a témában
         
        Gyakori kérdések

        Tisztelt Doktor Úr/Nő! Véleményét szeretném kérni az alábbiakkal kapcsolatban. Lehet-e pajzsmirigy alulműködésem a vérkép eredménye szerint? Januárban: vérsejtsüllyedés 25mm/h volt (6-12) Koleszterin 5,60 (3,90-5,20) HDL-Koleszterin 1,72 (0,90-1,40) GOT 86,4 (0,0-31,0) GPT 40,3 (0,0-32) Ezek voltak az eltérések. A vas 21,5 volt, éhgyomri vércukor rendben, fehérvérsejt , minden más ok. Vas 21,5 (12-27) TSH 2,87 (0,3-4,1), AST 210 (0-220), CRP 2,4 (0,0-5) Ez a vérkép egy iszonyatos izomláz közben készült, nem tudom ez van-e összefüggésben bármilyen értékkel. A következő vérvétel áprilisban volt: Süllyedés: 15 mm/H (6-12) Vas 7,8 (12-27) Koleszterin 5,97 (3,90-5,20) HDL-Koleszterin 1,67 (0,90-1,40) LDL-Koleszterin 4,26 (0,00-3,36) AST 187 (0-220), CRP (1,2 (0-5) TSH 3,18 (0,3-4,1), Szabad T4 10,8 (11-22), Szabad T3 4,7 (3,4-6,5). Itt a GOT-GPT már rendben volt. Ferritin 19 (13-150). Ez a vérkép egy csalánkiütéses roham utáni kivizsgáláson készült, ami olyan fokú volt, hogy július közepéig szteroidot kellett szednem. 3.vérkép augusztusban. Július közepétől nagyon durva hajhullás indult meg, ami azóta is tart. Vérkép eltérések: Lymphocyta 46,6% (20-45), süllyedés 15 mm/h, Vas 9,7 (12-27), a koleszterinnél már nincs eltérés 5,5 (3,90-5,20), HDL-Koleszterin 1,52 (0,90-1,40) LDL-Koleszterin 3,37 (0-3,36) AST 162 (0-220), CRP 1,1 (0-5) TSH 2,34 (0,3-4,1), Ferritin 24 (13-150). Ezen eredmények alapján lehet-e szó pajzsmirigy gondról annak ellenére, hogy nagyjából határértéken belül vannak az értékeim?További tünetek még: a lábam most, 35 fokban is nyirkos, fázékonyság, amint kicsit hűvösebb van, torokszorító érzés, gyakran székrekedés, de van, hogy hasmenésem van, libidó nulla, nagyfokú hajhullás, pár kiló is felcsusszant az utóbbi 1 évben. Lisztérzékenység miatt is folyik kivizsgálás, jövő hétfőn lesz eredménye. Most már nagyon szeretnék végére járni a dolgoknak (főleg, amíg van hajam). Ön szerint lehet pajzsmirigy betegség, vagy vérszegénység miatt hullik-e a hajam esetleg vagy más valami miatt? És persze ott vannak még bőrtünetek is. 35 éves vagyok. Fogászatilag, nőgyógyászatilag, fül-orr-gégészet, gasztoenterológiailag minden rendben. Ultrahangon is voltam áprilisban, ott nem találtak semmi gondot a pajzsmiriggyel. Elnézést, ha kicsit össze-vissza ugráltam, de nem szerettem volna semmit sem kihagyni! Köszönettel: Szilvia

        Dr. Fáklya Mónika válasza a pajzsmirigy témában

        Tisztelt kérdező! A laboreredményei alapján pajzsmirigy működése rendben van. A hajhullás hátterében egyéb okot kell keresni.


        Dr. Fáklya Mónika
        endokrinológus, gyermekgyógyász Tőle szeretnék kérdezni

        Dr. Fáklya Mónika

        Kérdés: 2011. augusztus 23., 15:21; Megválaszolva: 2011. augusztus 24., 20:37

      • Kérdések és válaszok a témakörben: