• Növekedési hormon stimulálása gyakorlatokkal?

        Legfrissebb cikkek a témában
         
        Gyakori kérdések

        Szeretném megkérdezni, hogy milyen növekedési tornagyakorlatok vannak amik beindíthatják az agyalapi mirigy termelődését ill. megnyújtja a csontjaimat, esetleg valami masszázs ami ezt elősegíti? Olvastam pl. a vertical jumpingról a kosarazásról ill. Ultimate Pack UP videós könyvről ami segíthet ebben. 143,5 cm vagyok és úgy gondolom, hogy egy bő 20 centit kéne még nőnöm. Esetleg érdemes-e egy röntgenre elmenni, hogy a csontokat megnézzék, le vannak-e zárulva? Segítségét előre is köszönöm

        Dr. Fáklya Mónika válasza a növekedési hormon témában

        Tisztelt kérdező! Amennyiben önnél a serdülés rendben lezajlott, márpedig ezt kora alapján feltételezem, a növekedésre nincs lehetősége. Tornagyakorlatokkal sem érhető el effektív testmagasság növekedés. Ebben az életkorban ugyanis már a csontok növekedési zónái bezáródtak.


        Dr. Fáklya Mónika
        endokrinológus, gyermekgyógyász Tőle szeretnék kérdezni

        Dr. Fáklya Mónika

        Kérdés: 2011. augusztus 17., 13:25; Megválaszolva: 2011. augusztus 18., 21:52

      • Kérdések és válaszok a témakörben:

      • Hirdetések
      • Partnereink hírei
        Tekintse meg infografikánkat, és tudjon meg többet az ajakherpeszről!
      • Hirdetések
      • Infografika és videó