• Pajzsmirigy alulműködés

        Legfrissebb cikkek a témában
         
        Gyakori kérdések

        Tisztelt Doktor Úr/Doktornő! A problémám a pajzsmirigyem alulműködésével kapcsolatos. Jelenleg 14 hetes állapotos vagyok és szedem a terhességem 8. hetétől az L-Thyroxin-t (2 hétig 50ugr, majd 75 ugr-ot). A terhességem előtt vettük észre az alulműködést (TSH: 20.920 ; T4: 9.51 ; T3: 4.76 volt). Az egyik endokrinológus nagyon megijesztett,hogy a születendő gyermekem tuti KRETÉN lesz. A kérdésem az lenne,hogy ez mennyire biztos ön szerint illetve milyen esetleges látható jelei vannak már most (pl. ultrahangon, vagy vérvételen), valamint az újszülött esetében hogyan vehető majd észre?

        Dr. Felszeghy Enikő válasza a pajzsmirigy témában

        Kedves Kérdező! Azt megmondani, hogy mi lesz egy terhesség kimenetele, nem mindig lehet 100%osan megmondani, ennek ellenére nem gondolom, hogy a babának olyan súlyos fejlődési zavara lesz, mint amit jósoltak Önnek. A babák a 14-16. héttől saját maguknak is tudnak termelni pm hormont, így a veszély ettől az időtől kezdve csökkenhet. Amennyiben rendszeresen szedi a gyógyszert, az is sokat számít a kimenetelben. Tehát nyugalom és járjon rendszeresen kontrollokra, akkor remélhetőleg nem lesz semmi gond.


        Dr. Felszeghy Enikő
        gyermekgyógyász-endokrinológus-diabetológus

        Dr. Felszeghy Enikő

        Kérdés: 2011. augusztus 15., 18:05; Megválaszolva: 2011. augusztus 16., 11:46

      • Kérdések és válaszok a témakörben: