• Pajzsmirigy alulműködés?

        Legfrissebb cikkek a témában
         
        Gyakori kérdések

        kb. 3 éve dignosztizálták nálam a pajzsmirigy alulműködést 9es TSHval. Azóta 25 microg azaz fél tabletta L-Thyroxint szedek naponta (igazából nagyon rendszertelenül szedem, csak heti 3-4 nap veszem be), negyedévente nézem a TSHt, T3at T4et, minden adat normális. A jelenlegi endokrinológusom szerint mindenképpen kell szednem a gyógyszert, de bennem felmerült a kérdés hogy ha a minimális kezdő dózis felét is rendszertelenül szedve a vérképem normális, lehetséges-e hogy talán nem is kell szednem a gyógyszert? Előfordulhat hogy a diagnózis téves és a 9es TSH-t stressz vagy bármi más ideiglenesen idézhette elő? Kérem tanácsát ezügyben.

        Dr. Fáklya Mónika válasza a Pajzsmirigy alulműködés témában

        Tiztelt kérdező! A stressz nem okoz TSH emelkedést. A nagyon enyhe TSH emelkedés miatt lehet elég ez a dózis. Mivel a subklinikus hypothyreosisnak is lehetnek negatív hatásai a szervezetben, ezért kellene szednie tovább a gyógyszert.


        Dr. Fáklya Mónika
        endokrinológus, gyermekgyógyász Tőle szeretnék kérdezni

        Dr. Fáklya Mónika

        Kérdés: 2011. augusztus 11., 18:12; Megválaszolva: 2011. augusztus 15., 08:34

      • Kérdések és válaszok a témakörben: