• Pajzsmirigytől lehet az alábbi tünet?

        Legfrissebb cikkek a témában
         
        Gyakori kérdések

        Tisztelt Uram/Hölgyem! Egy alapos vérkép vizsgálat után az alábbi értékek lettek eltérőek: szabad T3: 6,47 (3,8-6), TSH rec. elleni antitest: 2,3 (0-1,5), anti-tireoglobulin: 271,1 (0-115), Anti-TPO: 557 (0-9) Közel egy éve erős ízületi fájdalmaim vannak, nyakmerevség, mely semmilyen gyulladás csökkentőre nem reagál, de a fájdalom csillapító, és az izomlazító sem ér semmit. gyógytornázom de az sem használ.... Ez mellett fáradt, kimerült vagyok, gyengék az izmaim, alig "élek" ébredés után is nagyon kimerült vagyok, kicsit remegek, és az összes izmom feszes, fáj szinte egész nap. Gyakran vagyok kába, levert...ez mellett csöng a fülem is. VAS, süllyedés, CRP, és egyéb labor leletek normálisak, naponta 6-8- órát alszom... Próbáltam nagy dózisú multi vitamint, magne b6-ot, calciumot, szedni, sok vizet iszom, mozgok, de egyre csak rosszabbul vagyok és a háziorvosom tanácstalan. Kivizsgáltak autoimmun betegségekre, az mind negatív lett (ANA, Cölákia, gasztró panel, autoimmun máj panel, stb) Hova kéne fordulnom? A PM eltérések okozhatják ezeket, (egy endokrinológusnál voltam szerinte ez hasymoto tyreoditis , de nem igényel kezelést, és nem okozhatja tüneteket)... Várom tanácsukat! köszönöm!

        Dr. Szántó Antónia válasza a pajzsmirigy témában

        Tisztelt Kérdező, az sTSH és a fT4 szintjét nem írta meg, pedig ezektől függően akár kezelést is igényelhet a pajzsmirigye. A tünetek egy részét okozhatja a pajzsmirigyprobléma, de az összeset nem. Konzultáljon (akár másik) endokrinológussal. Ha a keratin kináz (CK) szint is normális, akkor gyulladásos izombetegség is kizárható, egyáb szisztémás autoimmun betegség pedig ezek alapján a tünetek alapján nem merül fel. Üdvözlettel,


        Dr. Szántó Antónia
        belgyógyász-immunológus

        Dr. Szántó Antónia

        Kérdés: 2011. augusztus 08., 08:17; Megválaszolva: 2011. augusztus 15., 15:03

      • Kérdések és válaszok a témakörben: