• Tőlem örökölte lányom a pajzsmirigy betegségét

        Legfrissebb cikkek a témában
         
        Gyakori kérdések

        Szeretnék érdeklődni,hogy 16 éves lányom akinek /11 éves kora óta,legalábbis akkor derült ki/ pajzsmirigy túlműködése van. Örökölhette-e tőlem ,mivel nekem a terhességem ideje alatt borult fel a pajzsm. működésem, ami alul működik azaz gyógyszeres kezelés alatt kordába lehet tartani.Viszont lányomnál az a probléma hogy hol túl működik ,hol alul működik ,de ritka mikor jók a labor eredményei. Ilyenkor gyógyszer t kap ő is de sajnos már 5 éve ez a panasza. debreceni endokrinológiára járok vele,ahol régebben azt mondták hogy ha műtétre kerülne a sor akkor sem valószínű hogy helyre állna a működése. .Szeretném tudni ön mit javasol nekünk. Köszönöm

        Dr. Fáklya Mónika válasza a pajzsmirigy témában

        Tisztelt kérdező! Ennyi adatból sajnos semmi okosat nem tudok mondani. A pajzsmirigy betegségre való hajlam öröklődhet maga a betegség nem.


        Dr. Fáklya Mónika
        endokrinológus, gyermekgyógyász Tőle szeretnék kérdezni

        Dr. Fáklya Mónika

        Kérdés: 2011. augusztus 02., 17:35; Megválaszolva: 2011. augusztus 03., 13:49

      • Kérdések és válaszok a témakörben: