• Túlzott hormonbevitel?I

        Legfrissebb cikkek a témában
         
        Gyakori kérdések

        Tisztelt Balogh Főorvos Úr! Nagyon köszönöm válaszát,mely részben nyugtatott meg csak.Hogy a kihullott hajam már nem nő vissza,az elkeserítő,sajnos eléggé intenzíven hullik most is.Az Eutirox-ot szedem,és reménykedem,hogy valamelyest javulaz állapotom.Még egy kérdést viszont feltennék,éspedig a Norculotot szedhetem tovább?Szükségesnek látja?Nem okozok még több problémát,hogy a két hormongyógyszert együtt szedem?Mivel mint írtam a nőgyógyászati hormonvizsgálati véreredményem jó volt,csak a kéthavonta jelentkező menses miatt javasolta és írta föl a Nőgyógyász.Említettem Neki,hogy esetleg pajzsmirigy érték eltérésem is lehet,ami be is bizonyosodott,és el is kezdtem most a gyógyszert.Viszont nőgyógyászhoz azóta nem mentem-most szedem a második dobozzal-Mit tegyek szedjem tovább,vagy az Eutirox hatása hormonrendszeremre elegendő,és akár az is helyreállíthatja a ciklusomat?Vidéki vagyok,csak időpontra lehet Pesten bejutnom a nőgyógyászhoz,ami elég hosszú időt vesz igénybe.Kérem a segítségét,amit nagy tisztelettel előre megköszönök!Nagyon kedves,hogy áldoz rám néhány percet drága idejéből!Még egy kérdésem lenne,éspedig legkisebb lányom a l4.-ik éves normál testalkatú fejlett gyermekem keze lába intenzív izzadásával kapcsolatban lenne.Mindig is izzadt,testszerte is előfordul ,de a végtagjai mindig.Most hallottam a napokban,hogy ez lehet pajzsmirigyprobléma is.Én csupán gyerekorvosunktól kértem tanácsot,Ő felírt egy hintőport és ennyi.Nem foglalkoztam vele,mert a férjem huga szintén gyerekkora óta ugyanezzel a kellemetlen problémával él,gondoltam örökletes dolog.Kérem véleményét esetleg javaslatát hová forduljuk,ha egyáltalán szükséges.Igen kicsit szorongó a gyermekem,de nem kóros.Várom véleményét,melyet hálás szívvel előre köszönök!Jó egészséget,szép nyarat,és minden jót kívánok! Tisztelettel:Éva

        WEBBeteg szakértő válasza a hajhullás témában

        Kedves Éva!

        Az Euthyroxot és Norculutot nyugodtan szedheti együtt - nem okoz semmiféle zavart az együtt szedése és a két gyógyszer nem is helyettesítheti egymást semmiféle értelemben.
        A lányával kapcsolatban a következőt tudom válaszolni. A fokozott izzadás valóban pajzsmirigy túlműködés tünete lehet (ilyen esetben általában jó étvágy mellett jelentkezik; testsúly csökkenéssel, indokolatlan feszültséggel, esetleg végtagremegéssel is társul), azonban legtöbb esetben (90%-ban) ártalmatlan és betegséggel nem társul. Érdemes lenne egy labort nézni, amiben TSH, FT3, FT4 és aTPO is van. Ha ez negatív, akkor a második eset áll fenn.

        Üdvözlettel: Dr. Balogh Imre belgyógyász  endokrinológus

        Pajzsmirigy magánrendelés Debrecenben (Dentofit KFT)

        Figyelem! A válasz nem helyettesíti az orvosi vizsgálatot, diagnózist és terápiát. A kérdésben megfogalmazottakért portálunk nem vállal felelősséget.

        WEBBeteg szerkesztőség
        Orvos

         WEBBeteg Szakértő

        Kérdés: 2008-07-03 22:31:09; Megválaszolva: 2011. augusztus 01., 11:17

      • Kérdések és válaszok a témakörben:
        Tzsztelt Doktornő Az alábbi pajzsmirigy leletről szeretném tanácsát kérni... A bal lebenyben 3 darab 2,5 - 3 mmm nagyságú echoszegény góc látszik,melyek göböknek megfelelnek.Az isthmus-lebeny határán cystosus jellegű elváltozás. A jobb...
        Tisztelt Hölgyem! Az alábbi esetben szeretném a szakvéleményét kérni! Édesanyámat pár héttel ezelőtt pitvarfibrillációval/magas vérnyomással kórházba szállították, azóta jól van, kiengedték. Felmerült a gyanú, hogy a pajzsmirigy...
        Tisztelt Válaszoló! Idén nyár végén derült ki a pajzsmirigy problémám. Az első TSH- m 0,010 volt. Pajzsmirigy túlműködést állapítottak meg. Felkerestem egy szakembert, majd újabb vizsgálat következett. Szeptemberben a TSH-m 16,55 lett....
        Tisztelt Doktornő. Diagnosztizáltak nálam autoimmun betegséget, de most mégis tanácstalan vagyok, mert szeretnék többet tudni a betegségemről de sajnos a kezelőorvosom amiket elmondott nem egészen értettem meg. Az orvosom szerint van egy...
        3-4 hónapja 950 et mutatott a labor prolaktin szint, elkezdtem szedni bromicoptint 5mg ig. 1 hónapja 550 volt a labor , utána emeltük 7.5mg ra, most pedig megint 500mg ot mutatott pár napja. A referencia értek 290. Az orvos emelni szeretné még a...
        Fiam 9 éves, 139 cm. Csontkor vizsgálaton 2.5 évvel előrehaladott csontkort állapítottak meg. Ezt a 2. metacarpus hosszából, annyi volt a leleten, és egy táblázatból kikeresték, ez hány éves kornak felel meg. Jó ez a módszer? Ha igen, mire...
        Tisztelt Doktornő! 18/19 éves korom óta szedek fogamzásgátlót (jelenleg 25 éves vagyok). Ezen időszak alatt már 3 különböző tablettát szedtem, azonban az összeset hasraütésszerűen irta fel az éppen akkori nőgyógyászom, szóval egyszer...
        Tisztelt Doktornő/ Úr! Általános, migrén miatti, kivizsgálás során (2018.02.28) a TSH érték 0.25, az FT4 9.5 lett. Endokrinológus szakorvos Hypothyreosis-t állapított meg, 25ug Letrox szedését írta elő, a vérkép alapján, további fizikai...
        Érdeklődni szeretnék, hogy milyen vizsgálatra kellene mennem. Problémám, hogy kb 1 év alatt 62 kg-ról 71 kg-ra híztam, holott semmivel nem eszek többet, mint addig. Igaz, hogy ülő munkát végzek és nem sokat mozgok, de már beszereztem egy...
        Tisztelt Doktornő! 40 éves vagyok és szeretnénk egy 3. babát vállalni. Nézettem egy 21. napi hormon panelt, aminek az alábbi eredménye lett: TSH: 3 (0,55-4,78), FT4: 14,35 (11,5-22,70), FT3: 5,10 (3,50-6,50), Anti TPO: 28 (0,00-60,00), Anti...

      • Hirdetések
      • Partnereink hírei
        Indul Az év praxisa a Kárpát-medencében pályázat második szakasza!
        Tekintse meg infografikánkat, és tudjon meg többet az ajakherpeszről!
        Magunkról tanulni sosem késő! Az egészségértés jelentősége felnőtteknél.
      • Hirdetések
      • Infografika és videó