• Pajzsmirigy változás

        Legfrissebb cikkek a témában
         
        Gyakori kérdések

        Tisztelt Doktornő/ Doktor Úr! 2007-től pajzsmirigy betegséggel kezelnek. Minden évben a normálistól eltérő diagnózist állapítottak meg. 2009-ben az alábbiak álltak az ultrahangos vizsgálati leleten: A pajzsmirigy mk. lebenye a szokásosnál kisebb. A bal lebeny 29x10x9 mm-es, a jobb lebeny 32x11x12 mm-es. Mk. lebeny diffúzan inhomogén, echószegényebb szerkezetű, a szervkontúr kissé hullámos. Egyértelmű göb nem különíthető el. Az asthmus nem szélesebb . a trachea légsávja megtartott. Tegnap kontroll vizsgálaton voltam, ahol az alábbiakat állapították meg. A pajzsmirigy lebenyek normális nagyságúak, szerkezetűek, az isthmus nem szélesebb. Kérdésem az lenne, hogy a lelet alapján továbbra is szükséges-e szednem az L-Thyroxin Henning tablettát, melyből napi 2 db. 50 mg-at írtak elő. Létezik, hogy az évek alatt a pajzsmirigyem meggyógyult? Válaszát megköszönve!

        Dr. Fáklya Mónika válasza a pajzsmirigy betegség témában

        Tisztelt kérdező! Feltétlenül tovább kell szednie a gyógyszert. A pajzsmirigy hormontermelése az ön esetében nem fog helyreállni, hiszen tönkrementek a pm. hormontermelő sejtjei.


        Dr. Fáklya Mónika
        endokrinológus, gyermekgyógyász Tőle szeretnék kérdezni

        Dr. Fáklya Mónika

        Kérdés: 2011. július 28., 09:38; Megválaszolva: 2011. július 30., 11:25

      • Kérdések és válaszok a témakörben: