• Pajzsmirigy alulmüködés terhesen?Hogy eshetem teherbe??

        Legfrissebb cikkek a témában
         
        Gyakori kérdések

        Hogy eshetem teherbe?Mekkora az esélye a babámnak ,hogy nem lesz beteg.. stb??Milyen betegsége lehet?? Mi a véleménye????Idén januárban teherbe estem !! A 12 .hetes vérvételen kiderült TSH16,08 elég magas ,szabad T4 1.04.!Jelzem előtte nem tudtam a betegségemről,nem híztam,igaz nem is fogytam !!!165CM ,ÉS 63-64 kg voltam tartottam a súlyomat!!!Annyi hogy fáradékony voltam,de ezt a terhességemnek tudtam le!!!13 HETES voltam amikor el kezdtem szedni Letroxot 50mg naponta!!Rá egy hónapra a TSH 8,29!! Júniusban TSH 6,57 Szabad T4 0,94 !!! Meg emelték az adagomat 75mg naponta!!Majd szeptember elején lesz a következő vérvételem!!!!!Most vagyok 28 hetes terhes 77kg!!!Azt mondta a dokim ha addig is hízok emeljem meg az adagomat 100mg_ra!!!Ez lehet?? Hiszen terhes vagyok és biztos hogy hízni fogok!!!Félek hogy túl későn kezdtem el szedni és nem a meg felelő adagot kaptam!!!Kérem mielőbbi reagálását !!ELŐRE IS köszönöm EGY AGGÓDÓ KISMAMA

        Dr. Fáklya Mónika válasza a pajzsmirigy témában

        Tisztelt kérdező! A hormonpótlás feltétlenül szükséges. A háziorvos is tud TSH-t kérni, ha ez még mindig magas, akkor javaslom az Letrox emelést.


        Dr. Fáklya Mónika
        endokrinológus, gyermekgyógyász Tőle szeretnék kérdezni

        Dr. Fáklya Mónika

        Kérdés: 2011. július 26., 19:04; Megválaszolva: 2011. július 30., 11:28

      • Kérdések és válaszok a témakörben: