• Pajzsmirigy

        Legfrissebb cikkek a témában
         
        Gyakori kérdések

        Kedves Doktor Nő/Úr! Érdeklődnék, hogy a pajzsmirigy alultermelésre (értékeim: TSH:0,021, FT4:18,16, FT3:4,90) kapott Euthyrox nevű gyógyszer szedésekor magától visszaáll az eredeti testsúly, vagy diéta szükséges? A rendszertelen menstrúáció kapcsolatban állhat a pajzsmirigy betegségemmel és ez is rendeződni fog?

        Dr. Fáklya Mónika válasza a pajzsmirigy alulműködés témában

        Tisztelt kérdező! A pajzsmirigy alulműködésre a magasabb TSH jellemző. Önnél ez az érték alacsony. Amennyiben ez a laborvizsgálat még gyógyszermentes időszakban lett elvégezve, nem indokolt az Euthyrox szedése. Ha már gyógyszer szedése alatt lett levéve a vér és ez ennek az eredménye akkor esetleg szóba jön az Euthyrox adag kis mértékű csökkentése. A testsúly ilyen esetben ha az étrend megfelelő normalizálódni fog. Feltétlenül keressen fel endokrinológust!


        Dr. Fáklya Mónika
        endokrinológus, gyermekgyógyász Tőle szeretnék kérdezni

        Dr. Fáklya Mónika

        Kérdés: 2011. július 22., 09:31; Megválaszolva: 2011. július 25., 14:32

      • Kérdések és válaszok a témakörben: