• Magasság

        Legfrissebb cikkek a témában
         
        Gyakori kérdések

        Tisztelt Doktornő/ úr! Az lenne a kérdésem hogy én mindig a koromhoz képest fél-egyfejjel magasabb voltam a többieknél és 13 éves koromról 14 éves koromra, 189-ről 193 cm-re nőttem meg hirtelen és aóta nem növök. Súlylökő alkatom van kicsit vastag végtaigjaim vannak de nem olyanok hogy orvosi esetnek tudhatóak be. egy kicsit izzadékony vagyok de csak annyira hogy néha néha, de sportolásnál nagyon megizzadok. Szinte minden izületem tud ropogni ha akarom de nemnagyon szokott fájni nekem és nem is nehézkes a járásom (ezeket kb azér írom le mer annyira nem veszek észre semmilyen olyan tünetet amely erre utalna h énnekem hipofízisem gigantizmmusom legyen) A kérdésem tehát az lenne hogy annak ellenére hogy 5 éve nem növök semmit még szenvedhetek akromegáliában vagyis pontosabban nőhetek még vagy már ez nem valószínű? Válaszukat előre is köszönöm!

        Dr. Fáklya Mónika válasza a akromegália témában

        Tisztelt kérdező! Ön már nem fog nőni, mert a növekedési zónái már záródtak. Az akromegálisa megállapítása fizikális vizsgálattal és laborvizsgálatokkal történik, endokrinológiai szakrendelésen. Ha aggódik ilyen rendelésre kérjen beutalót.


        Dr. Fáklya Mónika
        endokrinológus, gyermekgyógyász Tőle szeretnék kérdezni

        Dr. Fáklya Mónika

        Kérdés: 2011. július 18., 00:40; Megválaszolva: 2011. július 19., 20:37

      • Kérdések és válaszok a témakörben: