• Túlzott szőrösödés

        Legfrissebb cikkek a témában
         
        Gyakori kérdések

        Tisztelt Doktor Úr/Nő 18 éves korom ellenére hihetetlen sok szőr nő rajtam,ami néha kicsit kellemetlen és igazság szerint sokkal kényelmesebben illetve tisztábbnak érezném magam nélküle. A gyantázás megoldás,de csak egy darabig,amellett,hogy időigényes és kellemetlen. A teljes felsőtestem szőrzete most kezd nagyon zavaró lenni,beleértve a mellkasomat,hasamat,vállamat,karomat. De a legborzasztóbb a lábamon a helyzet. Ismerőseim azt tanácsolták,hogy ne foglalkozzak vele,nade ennyi szőr mellett nem lehet elmenni szó nélkül. Édesapámtól örökölhettem a szőrösségemet valószínűleg,akinek szintén sok szőr van főként a mellkasán és a kezén,de máshol szinte semmi. Tehát egész egyszerűen rendellenesnek érzem azt,hogy rajtam ilyen elképesztő mennyiségű szőr növekedik. Borzasztóan sűrű,vastag,erős és hosszú is. Nagyon hálás lennék,ha erre tudna nekem adni valami ésszerű magyarázatot,annak meg pláne,ha valami gyógymódot is. Lehet az gyógyszer is,akármi...csak had szabaduljak már meg tőle! Tisztelettel: Kálmán

        Dr. Csuth Ágnes válasza a szőrösödés témában

        Kedves Kálmán! Érdemes lenne endokrinológiai kivizsgálásra bejelentkeznie, a férfi nemi hormonok magas szintje áll a háttérben, de ennek több oka is lehet. Addig is a kozmetikai módszerek maradnak.


        Dr. Csuth Ágnes
        családorvos

        Dr. Csuth Ágnes

        Kérdés: 2011. július 05., 00:05; Megválaszolva: 2011. július 05., 13:01

      • Kérdések és válaszok a témakörben: