• Gyermeket szeretnék, diétázok és tornázom

        Legfrissebb cikkek a témában
         
        Gyakori kérdések

        Tisztelt Doktor Úr / Doktornő! Szeretném kikérni véleményét az eredményeimről. 2007 októberében hagytam abba a fogamzásgátló szedését (10év), miután nem jött meg a menstruációm. Több nőgyógyásznál jártam de csak hormonokkal tudták meghozni a menstruációmat. Férjemmel gyermeket szeretnénk, ezért endokrinológushoz fordultam. 2008. decemberében voltam az első endokrinológiai vizsgálaton. Eredményeim szerint inzulinrezisztenciát állapítottak meg, melyre Merckformint, diétát, mozgást javasoltak. 2009 januártól 2010 augusztusig Merckformint szedtem, majd a Dr.Úr Eucreas-ra váltott és azóta azt szedtem 2011.06.28.-ig. 2009 decemberben, majd 2010 októberben és decemberben hormonokkal meghozott menstruáció után háromszor is teherbe estem de a korai periódusban leesett a sárgatest hormonom és nem maradt meg a baba. A Dr. Úr szerint az inzulinrezisztencia a felelős ezért és továbbra is az Eucreas szedését javasolta. A héten egy új terheléses vizsgálatot végeztek, melynek az eredménye meglepően rossz lett. Összehasonlításként leírok 3 időpont inzulin és hormon eredményeit. Úgy érzem, hogy a gyógyszerek nem sok változást hoztak, de szeretném kikérni a véleményét. Az Eucreas egyik mellékhatása székrekedés és az utóbbi pár hónapban nagyon erős székrekedésem van ( előtte is volt, hajlamos vagyok rá, de ilyen mértékű még nem volt.), ezért abbahagytam a szedését. Úgy gondolom, hogy most próbálkoznék pár hónapig csak a diétával illetve testmozgással az inzulinrezisztencia kezelésére, majd ismételnék egy terheléses vizsgálatot. Kérem írja meg véleményét, hogy Ön szerint milyenek az eredményeim illetve mit javasol. Meddőségi centrumban is voltunk ahol minden vizsgálatot elvégeztek és mindent rendben találtak. Ezenkívül genetikai vizsgálatokon is túl vagyunk már párommal ahol a méregtelenítő gén miatt terhességi vitamint és folsavat ajánlottak. Eredmények: 2008-12-01 2010-12-01 2011-06-01 Insulin 0perc 1,34 mlU/l 3,84 mlU/l 5,56 mlU/l Insulin 60 perc 18,5 mlU/l 130,3 mlU/l 68,99 mlU/l Insulin 120 perc 25,32 mlU/l 30,93 mlU/l 102,3 mlU/l Glucose 0 perc 3,57 4,07 4,69 Glucose 60 perc 6,23 9,33 5,99 Glucose 120 perc 3,9 4 5,6 TSH 2,12 mlU/l 1,43 mlU/l 1,74 mlU/l FSH 5,96 lU/l 8 lU/l 9,2 lU/l LH 1,89 lU/l 1,1 lU/l 0,7 lU/l Ösztradiol 37,72 pmol/l 49,8 pmol/l 64,5 pmol/l Progeszteron 1,5 nmol/l 1,0 nmol/l Prolactin 6,70 ng/ml 4,9 ng/ml 138,4 mlU/l Tesztoszteron 0,45 nmol/l 0,75 nmol/l Kérem szíves véleményét. Tisztelettel, Kiss Ildikó

        WEBBeteg szakértő válasza a endokrinológia témában

        Tisztelt kérdező! Jónak tartom az ötletét, hogy diétával és testmozgással javítaná a szervezete működését. Az eredménye alapján ez javítani fogja az inzulinrezisztenciát. Remélem a következő terhessége sikeres lesz.

        Figyelem! A válasz nem helyettesíti az orvosi vizsgálatot, diagnózist és terápiát. A kérdésben megfogalmazottakért portálunk nem vállal felelősséget.

        WEBBeteg szerkesztőség

        Kérdés: 2011. június 28., 23:25; Megválaszolva: 2011. július 04., 08:54

      • Kérdések és válaszok a témakörben:
        Tzsztelt Doktornő Az alábbi pajzsmirigy leletről szeretném tanácsát kérni... A bal lebenyben 3 darab 2,5 - 3 mmm nagyságú echoszegény góc látszik,melyek göböknek megfelelnek.Az isthmus-lebeny határán cystosus jellegű elváltozás. A jobb...
        Tisztelt Hölgyem! Az alábbi esetben szeretném a szakvéleményét kérni! Édesanyámat pár héttel ezelőtt pitvarfibrillációval/magas vérnyomással kórházba szállították, azóta jól van, kiengedték. Felmerült a gyanú, hogy a pajzsmirigy...
        Tisztelt Válaszoló! Idén nyár végén derült ki a pajzsmirigy problémám. Az első TSH- m 0,010 volt. Pajzsmirigy túlműködést állapítottak meg. Felkerestem egy szakembert, majd újabb vizsgálat következett. Szeptemberben a TSH-m 16,55 lett....
        Tisztelt Doktornő. Diagnosztizáltak nálam autoimmun betegséget, de most mégis tanácstalan vagyok, mert szeretnék többet tudni a betegségemről de sajnos a kezelőorvosom amiket elmondott nem egészen értettem meg. Az orvosom szerint van egy...
        3-4 hónapja 950 et mutatott a labor prolaktin szint, elkezdtem szedni bromicoptint 5mg ig. 1 hónapja 550 volt a labor , utána emeltük 7.5mg ra, most pedig megint 500mg ot mutatott pár napja. A referencia értek 290. Az orvos emelni szeretné még a...
        Fiam 9 éves, 139 cm. Csontkor vizsgálaton 2.5 évvel előrehaladott csontkort állapítottak meg. Ezt a 2. metacarpus hosszából, annyi volt a leleten, és egy táblázatból kikeresték, ez hány éves kornak felel meg. Jó ez a módszer? Ha igen, mire...
        Tisztelt Doktornő! 18/19 éves korom óta szedek fogamzásgátlót (jelenleg 25 éves vagyok). Ezen időszak alatt már 3 különböző tablettát szedtem, azonban az összeset hasraütésszerűen irta fel az éppen akkori nőgyógyászom, szóval egyszer...
        Tisztelt Doktornő/ Úr! Általános, migrén miatti, kivizsgálás során (2018.02.28) a TSH érték 0.25, az FT4 9.5 lett. Endokrinológus szakorvos Hypothyreosis-t állapított meg, 25ug Letrox szedését írta elő, a vérkép alapján, további fizikai...
        Érdeklődni szeretnék, hogy milyen vizsgálatra kellene mennem. Problémám, hogy kb 1 év alatt 62 kg-ról 71 kg-ra híztam, holott semmivel nem eszek többet, mint addig. Igaz, hogy ülő munkát végzek és nem sokat mozgok, de már beszereztem egy...
        Tisztelt Doktornő! 40 éves vagyok és szeretnénk egy 3. babát vállalni. Nézettem egy 21. napi hormon panelt, aminek az alábbi eredménye lett: TSH: 3 (0,55-4,78), FT4: 14,35 (11,5-22,70), FT3: 5,10 (3,50-6,50), Anti TPO: 28 (0,00-60,00), Anti...