• Pajzsmirigy

        Legfrissebb cikkek a témában
         
        Gyakori kérdések

        TIsztelt Doktor Úr/Nó! A barátnőmnek pajzsmirigy alulműködése (homogén, nem toxikus, diffúz struma) van, kb 2 éve Letroxot szed, eleinte 50, most 75mg-ot. Ennek ellenére az állapota nem javult, inkább romlott ugyanis egyre jobban hullik a haja és a pajzsmirigye is megnagyobbodott azóta és depressziótól is szenved és más tünetei is vannak amik kapcsolatba hozhatóak az alulműködéssel. Szeretném megkérdezni, hogy a idővel javulnak-e ezek a tünetek, főleg a pajzsmirigy méretét tekintve és ha igen, akkor mennyi idő múlva? Tiszteletem

        Dr. Fáklya Mónika válasza a pajzsmirigy alulműködés témában

        Tisztelt kérdező! A hormonpótlás hatására a pajzsmirigy alulműködés tüneteinek meg kell szűnnie. Érdemes lenne hormonszintet nézetni, hogy elegendő-e a jelenlegi gyógyszermennyiség. Amennyiben a TSH, fT4 szintek normálisak, máshol kell keresni a probléma gyökerét. Endokrinológus és belgyógyász felkeresését javaslom.


        Dr. Fáklya Mónika
        endokrinológus, gyermekgyógyász Tőle szeretnék kérdezni

        Dr. Fáklya Mónika

        Kérdés: 2011. június 26., 23:22; Megválaszolva: 2011. július 04., 08:40

      • Kérdések és válaszok a témakörben: