• Féloldali pajzsmirigy-megnagyobbodás

        Legfrissebb cikkek a témában
         
        Gyakori kérdések

        T. Webbeteg! Nemrégiben vettem észre (nem tudom, korábban volt-e),hogy egyik oldalon jól láthjató és tapintható /puha/ a pajzsmirigyem,de a TSH eredménye normális. Jeleneg szoptatok. Okozhatják ezt a terhességgel-szoptatással együttjáró hormonális változások (ha a TSH jó, pont középérték) ? Utánaolvastam az interneten és a féloldalinak elég ijesztő okai lehetnek. Hová fordulhatnék, illetve kell-e, ha a háziorvos szerint a labor rendben van így nem kell továbbvizsgálni? Ad-e okot ez komolyabb aggodalomra, ha csak egyik oldalon feltűnőbb? (és mintha kicsit nőtt is volna, de lehet, már csak én látom egyre nagyobbnak és nem tudom, korábban egyáltalán látszódott-e, tehát lehet ez akár alkati is?) Válaszukat előre is köszönöm!

        Dr. Fáklya Mónika válasza a pajzsmirigy megnagyobbodás, terhesség témában

        Tisztelt kérdező! A szpotatási időszak hajlamosít a pajzsmirigyproblémák kialakulására. Megnyugtató, hogy jelenleg rendben van a TSH szintje, de ennek követését javaslonám, illetve a panaszai miatt endokrinológust keressen fel.


        Dr. Fáklya Mónika
        endokrinológus, gyermekgyógyász Tőle szeretnék kérdezni

        Dr. Fáklya Mónika

        Kérdés: 2011. június 26., 15:23; Megválaszolva: 2011. július 04., 09:10

      • Kérdések és válaszok a témakörben: