• Nagyon fontos!

        Legfrissebb cikkek a témában
         
        Gyakori kérdések

        Tisztel Doktor Úr! 3 hete diagnosztizálták nálam a PCOS petefészek szindrómát.Bő egy év alatt meghíztam 40 kilót,kiszőrösödtem...,és ez teljesen kiborít lelkileg!Jártam konditerembe, próbáltam diétázni de nem fogytam. Napi kétszer eszek,de nem sokat!Lehetséges,hogy ezért nem tudtam fogyni??? tegnap előtt elmentem az endokrinológushoz,elküldött még 2 vérvételre és azt mondta hogy legközelebb felírja a gyogyszert! az lenne a kérdésem Öntől,hogy ettöl a gyogyszertől fogyhatok e,ha mellettte ugy táplálkozom és mozgok?!nagyon félek h nem lehet gyermekem,teljesen magam alatt vagyok és lassan a depresszióval küzdök!nem tudom mit tegyek hogyan nyerhetem vissza régi alakomat és egészségemet!attol is félek,hogy a párkapcsolatom is rá megy!októberben házasodunk össze,de rettegek attol hogy fogok kinézni!nagyon de nagyon szeretnék fogyni! Választát előre is megköszöni egy kétségbeesett lány!

        Dr. Fáklya Mónika válasza a PCO témában

        Tisztelt kérdező! A PCOS kezelésében nagyon fontos a testsúly normalizálása. Naponta 5 alkalommal kellene ennie, de úgy hogy a kalóriabevitel ne haladja meg a napi 1200 kCal-t. Az étrend legyen kiegyensúlyozott. A gabonaneműek lehetőleg teljes kiőrlésűek legyenek. E mellett naponta minimum fél óra aerob tetsmozgás szükséges. Amennyiben erre odafigyel, akár gyógyszer nélkül is rendeződhetnek a panaszai. Természetesen az endokrinológiai egyéb problémákat ki kell zárni, da ahogy ezt olvasom, ez folyamatban van.


        Dr. Fáklya Mónika
        endokrinológus, gyermekgyógyász Tőle szeretnék kérdezni

        Dr. Fáklya Mónika

        Kérdés: 2011. június 23., 17:12; Megválaszolva: 2011. július 04., 08:34

      • Kérdések és válaszok a témakörben: